Ny Gyldendal-redaktør

Gyldendal ønsker å styrke arbeidet med den utenlandske litteraturen, og har ansatt Lene Sandvold Evensen som redaktør for oversatt skjønnlitteratur.

Det er hektisk på arbeidsmarkedet for Gyldendal på nyåret. Nå henter forlaget inn en ny redaktør.

Gyldendal fortsetter styrkingen av arbeidet med den utenlandske litteraturen, og har ansatt Lene Sandvold Evensen (f. 1975) som redaktør i redaksjonen for oversatt skjønnlitteratur.

Lene Sandvold Evensen har mange års erfaring fra arbeidet med både den norske og den utenlandske litteraturen, både i Bazar Forlag, Oktober og som redaktør for en rekke bøker utgitt på andre forlag. De siste månedene har hun jobbet som vikar i norskredaksjonen i Gyldendal.

 

«Sterkt team»

–  Vi er så glade for at Lene har takket ja til oversattredaksjonen vår. Hun er en høyt respektert og svært erfaren redaktør som har jobbet med alt fra smal sakprosa til duse dameromaner, og hun er svært godt orientert innenfor samtidslitteraturen. Særlig den skandinaviske, amerikanske og franske. Lene skal jobbe med bøker innenfor hele utgivelsesflaten med unntak av krim, og blir et fantastisk tilskudd til vår allerede så sterke redaksjon. Det er en ydmyk uttalelse, men et sterkere team enn det vi har bygget nå skal det godt gjøres å finne maken til her hjemme, sier redaksjonssjef Cathrine Bakke Bolin.

 

Lene Sandvold Evensen begynner i sin nye stilling 1. juni.