Ny finsk bokrekord

Denne mannen sørget for het London-auksjon. Over 100 000 pund bladde Simon & Schuster opp, noe som skal være ny rekord for en finsk enkeltbok.

Det var tilløp til finsk gledestango under årets bokmesse i London:

– Vi fikk over 100 000 pund av Simon & Schuster for boken om Formel 1-stjernen Kimi Räikkönen, sier Touko Sitala i Sitala Publishing til SvB.se.

Boken er skrevet av Kari Hotakainen, som blant annet har vunnet Nordisk råds litteraturpris i 2004. Flere av romanene hans er utgitt på norsk av Cappelen Damm, i Tor Tveites oversettelse.

Får «Zlatan-vibber»

33 sider var alt forlaget viste frem av boken i London, men det var tilstrekkelig: kombinasjonen av bestselgende litterær forfatter og stor internasjonal idrettsstjerne leder tankene i retning David Lagercrantz og Zlatan Ibrahimovic:

– Vi trenger ikke en gang si at det er Finlands svar på Zlatan-boken. Det gjør de utenlandske forlagene selv, sier Sitala.

Hittil er boken solgt til åtte land – blant dem Italia, Nederland, Japan og rekordbudet i Storbritannia.

– Vi er sikre på at vinnerbudet fra det britiske forlaget er det største beløpet som er oppnådd for en finsk enkelttittel til ett enkelt land. Men på totalen ligger vi selvsagt etter Mummi-bøkene, sier Touko Sitala til SvB.se.

 

(Foto: Morio)