Med kriminelt rulleblad

Mariann Fugelsø Nilssen ser frem til å bringe krim og underholdning ut til folket, som ny redaksjonssjef i Cappelen Damm.

Rullebladet er i hvert fall «i orden» hos Mariann Fugelsø Nilsen: Hun har vært sekretær i Rivertonklubben. Allerede i 1995 kom hun inn i Bokklubben Krim og spenning, som redaksjonssekretær. Deretter gikk ferden til Cappelen Damm, hvor hun har vært i snart ti år. Nå entrer hun rollen som redaksjonssjef for krim og underholdning – to svært viktige arenaer for storforlaget i Akersgata.

– Genuint gøy

– Jeg synes jo krim er genuint gøy. Krim og underholdningslitteratur er det jeg leser også på fritiden, forteller Mariann. – Jeg elsker Clare Macintosh og jeg blir oppspilt når det kommer en ny Kepler-bok. På Netflix handler det gjerne om thrillere og er det en dokumentar kan det gjerne handle om rettsmedisin.

– Vi har jo store, profilerte internasjonale krim- og spenningsnavn – som John Le Carré, Wilbur Smith og Ken Follett. Og så har vi mange «up and coming», som det er flott å få møte på Krimfestivalen. Det er en stor vitamininnsprøyting.

– Jobber godt

Cappelen Damm har vært markedsleder både på oversatt underholdningslitteratur og oversatt krim. Ambisjonene er store også for de norske forfatterne og utgivelsene:

– Vi jobber godt med dette, men slikt tar tid. Særlig mangler vi unge, kvinnelige krim- og thrillerforfattere her til lands. Det er flere lovende forfatteremner på Krimforfatterskolen vår, så vi håper og tror på forandring her. Og på underholdningsfronten satser vi på å få frem «den norske Lucinda Riley».

– Hva tenker du om konkurransen fra Stordalen og Capitana?

– De har jo flere solide navn på lista allerede. Anne Fløtaker går fra å være en veldig god kollega til å bli en arg konkurrent. Det skal bli moro, det, sier Mariann Fugelsø Nilssen.