Ny barnebokfestival i Beijing

Beijing International Book Fair åpner en barnebokmesse som skal gå samtidig med den allerede eksisterende messen 22. til 26 august 2018.

– Beijing International Children’s Book Fair er en messe tiltenkt bransjefolk og er den eneste av sitt slag. Den gir industrien det den trenger for å dra nytte av samtidige markedstrender, sier direktør for Beijing-messen Liying Lin.

Ideen bak Beijing International Children’s Book Fair kom fra den voksende suksessen til Beijing-messens barnebok-hall  og barneavdelingen på rettighetshallen, som har vært de mest aktive områdene ved Beijing-messen de siste årene.

Den nye barnebokmessen skal inkludere animasjon, tegneserier, rettighetssalg, utdanning, digital publisering for å skape en ny type utstilling. Barnebokmessen vil også integrere andre aspektet ved kreative industrier, på tvers av mediene – ikke bare bøker men også andre former for barneunderholdning.

Tverrfaglig samarbeid

– For tre år siden etablerte vi en «Childrens Hall» ved Beijing-messen, og den var en stor suksess. Samtidig har rettighetssalg og samarbeid på tvers av medier hatt en stor utvikling, særlig når det gjelder barnebøker, så vi bestemte oss for å starte en utstilling for å dra nytte av denne utviklingen, forteller Lin.

Den første barnebokmessen i Beijing skal dekke et område på 14.100 kvadratmeter, av Beijing-messens massive 100.000 kvadratmeter. Det er utstillere fra Kina, Japan, Sør-Korea og Frankrike som vil være prominente ved den første messen, og disse vil fokusere på animasjon, film og rettighetssalg.  Også invitert kjente tegneserieskapere fra Kina og utenlands for å møte representanter.

Beijing-messen hevder også at fokuset vil ligge på samarbeid på tvers av mediene.

– Den nye barnebokmessen vil lage en plattform for forleggere og nye, potensielle samarbeidspartnere. Messen vil også hjelpe forleggere til å ekspandere inn i nye områder gjennom forum, seminarer og «trade matchmaking»-aktiviteter, sier Lin.