Notabene-butikker inn i Norli

Seks tidligere Notabene-butikker blir medlemmer hos Norli og John Thomasgaard.

Flere tidligere Notabene-butikker søker tryggere havn hos Norli:

– Det er i første omgang seks Notabene-butikker som har blitt medlem hos oss. En av disse vil bli profilert som Norli-bokhandel, de øvrige beholder den gamle Notabene-profileringen.

Skarnes blir Norli

Det er butikken på Skarnes som fullt og helt blir Norli-butikk. De fem som skal seile under Notabene-flagg er Bokkompani-gründer Harald Enersens butikker på Vestlandet – i Vestnes, Moa (Spjelkavik/Ålesund), Moldetorget, Ulsteinvik og Måløy.

John Thomasgaard antyder at de seks aktuelle butikkene har en samlet årsomsetning på rundt 30 mill. kroner.

Har sikkerhet

– Du frykter ikke at alle svingene med Notabene kan bli en belastning for dere når Norli nå beveger seg inn i dette landskapet?

– Jeg ser at dette kan være et tveegget sverd, og at det har vært mange ingredienser i denne historien. Men: Nei, jeg frykter ikke det. Uten en profesjonell samarbeidspartner med orden på logistikk og leveranser, ville ikke disse butikkene kunne fortsette å eksistere. Så det håper og tror jeg vil bli oppfattet som positivt. Og både vi og forlagene som leverandører vil sørge for at vi har den nødvendige økonomiske sikkerheten, sier John Thomasgaard.

Snakker med flere

I prinsipp får de fem Notabene-profilerte butikkene samme ordning som de selveide Libris-butikkene har hatt. Norli henter ifølge Thomasgaard ut en viss fortjeneste fra disse, dels i form av å være grossist og dels gjennom en liten omsetningsbasert avgift.

Han røper at de er i dialog med flere:

– Akkurat nå har vi samtaler med ytterligere fire butikker, sier Thomasgaard. Han vil ikke si noe om hvor disse ligger, annet enn at de «er spredt geografisk».