Til Norge for første gang

Dan Brown kommer denne høsten til Norge for aller første gang, i forbindelse med verdenslanseringen av hans nye spenningsroman "Opprinnelse".

– Helt siden vi utga Da Vinci-koden i 2004, har vi drømt om å få Dan Brown på besøk, og endelig passer det inn i hans travle program. Det er første gang han kommer, og vi gleder oss veldig. Det er ikke hverdagskost å få besøk av en av verdens mestselgende forfattere! Jeg har truffet ham et par ganger, og han er en spennende person, sier forlegger Øyvind Hagen i Bazar Forlag.

Verdenslanseringen av Opprinnelse er satt til 3. oktober, og det er i denne tidsperioden han vil befinne seg i landet for å treffe sine norske lesere for aller første gang.

I Opprinnelse sender Brown denne høsten kodeknekker Robert Langdon ut i sitt femte mysterium. Svært lite informasjon er lekket om handlingen i den nye romanen, men forlaget hevder at den er skrevet i Browns signaturstil, og at handlingen vil utspille seg i Spania, i byene Madrid, Barcelona, Sevilla og Bilbao. Brown vil kaste Langdon ut i et farlig veiskille mellom menneskehetens to største spørsmål, og en rystende oppdagelse vil svare dem.

 

1,3 millioner i Norge

På verdensbasis er det trykket over 200 millioner eksemplar av Dan Browns bøker og de er oversatt til hele 56 språk. I Norge er det totale opplaget på svimlende 1,3 millioner bøker.

Brown slo gjennom i 2003 med Da Vinci-koden, som alene har solgt hele 81 millioner eksemplarer på verdensbasis. Opprinnelse er Browns femte bok om Langdon, men hans syvende bok totalt. I et intervju i 2006 uttalte Brown at han hadde ideer til hele tolv bøker om Harvard-professoren.

 

Hovedfoto: Claudio Sforza / Bazar forlag