God morgen, Vestvang!

Trass duskregn i lufta og vind rundt nova så er det ein flott morgon hos Vestvang bokhandel.

Denne uka befinner vi oss i et av Norges vakreste landskap, midt blant Sunnmøres øysamfunn, mer bestemt i byen Fosnavåg. Foruten å være administrasjonssentrum i Herøy kommune og være hjembyen for både store offshore-rederier og et herrelag i 3. divisjon blir de forsynt med god litteratur fra Vestvang Bokhandel. Den 400 kvadratmeter store butikken ble etablert i 1973 av John Magne Johannesen, og har vært i familien siden den gang.

Hos Vestvang er det ikke bare den store litteraturopplevelsen som står i sentrum – det skal også være gøy på jobb. Dette er kanskje en av grunnene til at bokhandelen i 1998 ble medlem av leketøyskjeden Brio. De ansatte, som de patriotiske møringene de er, nøler ikke med å anbefale god lokallitteratur og turbøker i nærområdet, men vil også trekke frem klassiske romaner så vel som god barnelitteratur. De strekker seg langt for å tilfredstille kundenes behov, og skriver til og med bursdagskortene for deg, hvis du spør pent.

 

 

Navn: Miriam Johannessen (27)

 

Jobber hos: Vestvang Bokhandel AS. Familiebedrift så har trakka her så lenge eg kan hugse, men har det siste 1,5 året jobba her fast.

 

Vestvang

 

Er det en god morgen?

Trass duskregn i lufta og vind rundt nova så er det ein flott morgon!

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Reiar utan slips av Svein Aam. Boka handlar om det lokale reiarlaget REM Maritime. Mellom permane finn ein historia til gründeren Åge Remøy og dei selskapa han har vore med på å byggje opp. Ei interessant historie som gir innblikk i det moderne maritime eventyret på Sunnmøre samt korleis ein mann har bygd fleire hundre arbeidsplassar. Bør lesast av alle som er interesserte i det maritime.

 

Tre egne favoritter akkurat nå

Jeffrey Archer: Kane og Abel. Ein favoritt fordi den har ei god historie, eit bra språk, er solid oversett samstundes som historia har ein tydleg bodskap som får deg til å tenkje over korleis ein sjølv opptrer mot sine medmenneske.

Hans Nielsen Hauge: Ånd og hånd. Solid bok som gir viktige perspektiv til korleis ein kan kombinere bedriftsøkonomiske mål med etiske refleksjonar, og ynskje om å skape utvikle bedrifta ut i frå ein etisk standard.

Helge J. Standal: Fotturar på Sunnmøre. Ein favoritt når det går mot lysare tider og fjellturar i Sunnmørsalpane skal planleggast. Kjempeflott turbok!

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Om det verkeleg er slik at kvar enkelt skrivar berre kan bruke ein type blekk…

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Det angår også deg av Herman Sachnowitz. Historia til ein norsk jøde i kosentrasjonsleiren Aushwitz. Rystande historie som er like viktig å lese med tanke på fortida som framtida.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?  

Det kulaste spørsmålet er utan tvil då ein kunde ringde for å få meg til å skrive eit gratulasjonskort til ein ven som skulle kome inn for å hente det seinare på dag. Diktering på telefon, og strålande nøgd kunde og jubilant. Slikt skjer vel omtrent berre i bygde-Noreg?

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Tonje Glimmerdal i Maria Parr si barnebok Tonje Glimmerdal! Ho hadde laga fart og spenning både bak disken og i butikken.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Jo Nesbø! God musikk, god forfattar og butikken full av folk.