Ny nettside for barn og ungdom

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere lanserer en ny nettside med tips om nye, norske bøker for barn og ungdom: NBUtipset.no

– NBUtipset.no vil ukentlig publisere tips om bøker du bare må lese. Selv om tipsene publiseres på en egen nettside, er håpet og planen vår at de skal spres via sosiale medier, at folk vil dele dem og lenke til dem, forteller redaktør Brynjulf Jung Tjønn. 

 

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere er en forfatterforening med om lag 330 medlemmer, som alle har debutert som forfattere. Målgruppen for den nye siden er alt fra unge lesere, foreldre og lærere til bokhandlere og litteraturformidlere. Man vil ikke ta hensyn til om forfatterne er medlemmer av foreningen eller ikke, når lesetips publiseres. Målet er at lesetipsene skal deles i sosiale medier etter hvert som de publiseres.

 

– Vår forening har et litterært råd på seks personer som leser alt som kommer ut av norske barne- og ungdomsbøker. Hva er vel mer naturlig enn å la disse fagpersonene dele sin kunnskap? NBUtipset.no vil ukentlig publisere tips om bøker du bare må lese, forteller lederen i Norske barne- og ungdomsbokforfattere Bjørn Ingvaldsen.

nbutipset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakgrunnen for nettsiden

– Vi er seks forfattere som alle er medlem av NBU, vi har som hovedoppgave å holde oss oppdatert på alt som utkommer ut av barne- og ungdomsbøker på norsk. Vi er veldig ulike, både som forfattere og lesere, sier Tor Arve Røssland (bildet), leder av Norsk barne- og ungdomsbokforfatteres litterære råd. — Vi er sjelden hundre prosent enige, noe jeg ser på som kun positivt, fordi det ikke finnes noe som heter objektiv sannhet når det gjelder kunst.

 

– Alle som arbeider med barn og unge og som vil at de skal lese bøker kan ha nytte av disse boktipsene: Lærere, skolebibliotekarer, bibliotekarer, foreldre og ikke minst: barn og ungdom selv! Vi kommer til å skrive korte og informative boktips til de som er på leting etter de beste barne- og ungdomsbøkene.