Nå får danskene sin «Brage»

Svenskene har sin storslåtte Augustpris-galla, vi har vår Brage. Fra våren får danskene sin Blixen-prisfest.

29. mai får dansk bokbransje for første gang stifte bekjentskap med Blixen-prisfesten, som skal bli en årlig tilbakevendende litteratur-galla, melder det danske bransjemagasinet BogMarkedet.

En hyllest til litteraturen, med minst ti forskjellige priser til forfattere, oversettere, illustratører, redaktører og bokhandlere. Ambisjonene  er store for den nye Blixen-prisfesten.

 

Møter begeistring

Det er Jakob Vedelsby, formann i Dansk Forfatterforening, som har tatt initiativet – i samarbeid med foreningen Danske Skønlitterære Forfattere.

–De siste månedene har jeg brukt en stor del av min tid på å skaffe midler til denne litteraturfesten. Jeg har møtt stor begeistring for prosjektet nesten over alt. Det har vært svært oppløftende at en lang rekke bransjerelaterte virksomheter – forlag, bokhandlerkjeder og trykkerier – har takket ja til å medvirke som sponsorer, sier Jakob Vedelsby til Bogmarkedet.

 

Sponsor-havari

Det er slett ikke første gang man forsøker å stable på plass en stor dansk bokransje-galla, men det har strandet på manglende sponsorer. Senest for et par år siden forsøkte forlegger Anette Wad og kultur-PR-mannen Christian Have å få i gang en lignende seanse, ved navn «Lykke-Per» – uten hell.

Nå ser man altså ut til å lykkes.