Minnes Michelet i sosiale medier

(Foto: Oktober forlag)

– Takk for seilasen, skriver Ingvar Ambjørnsen på Facebook - han er ikke den eneste som uttrykker sorg i sosiale medier.

Med Jon Michelets bortgang mistet norsk litteraturbransje en bauta, og flere forfattere, politikere og tilhengere av hans forfatterskap har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin sorg.

Datteren Marte Michelet tok også til Facebook søndag ettermiddag for å si noen siste ord til sin far:

– Faen, pappa, nå er det tøft, nå er det jævlig tøft. Takk for alt du ga oss, alt du kjempa for, alt du lærte oss og inspirerte oss til. Alt du var. Bon voyage! Hvil i fred i stjernestøv, skriver Marte Michelet avslutningsvis på Facebook, gjengitt i flere medier med hennes tillatelse.

Forfatterkolleger har også uttrykt sin sorg på sosiale medier, blant dem Tom Egeland:

Veldig trist

Politikere fra mange leire har uttrykt sin sorg i dag:

– Det er trist, veldig trist. Ikke minst fordi han var en veldig produktiv forfatter de siste årene om krigsseilerne. han gjorde virkelig et comeback da etter at han var en markert forfatter på 1970- og 80-tallet om Thygesen-figuren. De bøkene leste jeg de fleste av, uttalte statsminister Erna Solberg til VG tidligere i dag. 

Alltid lojal

Hanne Krogh takker for fokuset han rettet mot krigsseilerne – som blant annet innebefattet hennes egen bestefar:

Forfatter Niels Christian Geelmuyden og partikamerat Pål Steigan, minnes Michelet som en raus og trofast person:

Takker for seilasen

Ingvar Ambjørnsen takker Jon for seilasen på sin Facebook-side:

«Nattlig regnestykke

Jeg holdt på med manuset på ”Natten drømmer om dagen”, og hadde nettopp dikta opp ”M/S Narhval”, et litt slitent lasteskip som seilte på norskekysten. Seint en fredag kveld hadde jeg skrevet henne inn på havna i Arendal, og meningen var at mannskapet skulle plukke opp hovedpersonen Sune et godt stykke lenger sør i løpet av natta. Derfra skulle de gå videre til Stavanger. Jeg hadde funnet en modell for Narhval på nettet, så jeg visste hvor stor hun var, og antall tonn dødvekt, osv. Men når kunne båten være i Stavanger neste dag? Jeg hadde ikke peiling, og ville absolutt ha dette riktig. Så hva gjør man da? Ringer Jon Michelet, naturligvis. Hasta ikke så voldsomt. Om han kunne se på det i løpet av uka? Måtte jo ikke være helt presis heller, bare sånn noenlunde. Åssen er været denne natta da, spurte Jon, som ikke ville høre snakk om noe ”til uka”. Her var det bånn gass med det samme. Jo, sånn og sånn, sa jeg. Litt huskestue. Kanskje liten storm. Ok, sa Jon. Du hører fra meg. Noen timer seinere fikk jeg en mail der han hadde regna ut nøyaktig ankomst Stavanger neste dag, samt forbruk av drivstoff, beregnet ut fra en sannsynlig gjennomsnittsfart på så og så mange knop. ”Men Ingvar, husk at det kan være en del avdrift utafor Flekkefjord. Litt problematiske strømforhold der. Jon.”

Klokka var halv to om natta.

Takk for seilasen, Jon!
Ingvar»