Millionbud for Kagge

Erling Kagge

Det er stor ståhei for Erling Kagges "Stillhet". Et engelsk forlag måtte ut med over en million norske kroner for rettighetene.

Erling Kagges Stillhet i støyens tid blir pekt ut som en av Frankfurts heiteste bøker. På bokauksjon med engelske forlag måtte Viking Penguin ut med et millionbeløp for rettighetene til den norske eventyrerens filosofiske dokumentarverk. 

 

– Dette er helt fantastisk og kjempegøy. Boken har gitt voldsom uttelling, og det er morsomt å høre at den gjør inntrykk på selv de mest erfarne redaktører, forteller Hans Petter Bakketeig.

Stillhet utkom for knappe tre uker siden, og har siden den tid blitt solgt til hele 11 land. Men det stopper nok ikke der for polarforleggeren; Det er kommet bud fra ytterligere fem land på boken.

 

stillhet-med-ramme

 

– Dette er veldig mange lang på kort tid. Det må jo være Norgesrekord, sier Bakketeig.

Bokens appell mener Bakketeig må ligge i den daglige utfordringer vi mennesker deler over landegrenser; nemlig å finne roen i en hektisk hverdag.

– Dette er en bok som er svært gjennomtenkt, og som vokser hos leseren. Det omhandler ikke nødvendigvis støy i bokstavelig forstand, men heller at vi lever i et samfunn gjennominfisert av sosiale medier. Det er vanskelig å finne roen i en globalisert verden, hvor man er konstant «på».

 

 

Mye støy rundt stillhet

– Dette er Erlings gjennombrudd, og hans vei til å bli en internasjonal stjerne. Med Stillhet har han gått gjennom lydmuren på samme måte som vi tidligere har sett med for eksempel Åsne Seierstad og Jostein Gaarder, sier Hans Petter Bakketeig

Men ingen suksess kommer gratis, og Bakketeig forteller at de har lagt ned mye tid i pressemateriell – blant annet ved å jobbe godt med en engelsk oversettelse.

– Det er tankevekkende for oss agenter. Hvis man gjør nok med materialet man presenterer, ikke minst med den engelske oversettelsen, kan det utgjøre en stor forskjell.

Hans Petter Bakketeig forteller at viktige beslutningstakere i internasjonale forlag forteller at boken har rørt dem på et dypt nivå, og har store forventninger til Kagges videre forfatterskap:

– De glemmer å spørre hvordan boken har solgt i Norge før de legger budet på bordet. Redaktørene spør allerede hva hans neste prosjekt skal bli, forteller Bakketeig, med et smil nok ingen kan klare å tørke vekk.