Mer Magnus fra Riordan

UKAS BOKUTGIVELSER: Rick Riordan (bildet) kommer denne uka med en ny fortelling om Magnus Chase og hans eventyr med Gudene i Åsgard. Se hvilke andre bøker som kommer de neste dagene.

Rick Riordan har gjort stor suksess med sine ungdomserier. Percy Jackson-serien har 35 millioner solgte bøker, og de andre seriene som Kane-Krøniken og Gudene fra Olympus har også en dedikert leserskare – så dedikerte at Riordan i 2011 ble stemt frem av 500.000 amerikanske lesere til Årets barnebokforfatter. I fjor kom han med en ny serie basert på norrøn mytologi, og i år kommer bok nummer to i serien.

 

Plottet i bøkene om Magnus Chase er relativt likt Percy Jackson-serien: en vanlig gutt, som en dag får vite at han er sønn av en gud. I Magnus’ tilfelle; den norrøne guden Frøy. Han blir med ett dratt inn i en verden på randen av krig, hvor Gudene flyr i tottene på hverandre og han må finne et våpen som har vært tapt i tusenvis av år – bare med det vil han kunne redde de ni verdener og tusenvis av uskyldige.

I bok nummer to, Tors hammer (Vigmostad & Bjørke), har Tors hammer forsvunnet igjen. Men denne gangen er ikke hammeren bare borte, den har falt i fiendenes hender. Hvis ikke Magnus får den tilbake fort vil Ragnarok bokstavelig talt bryte løs. Uheldigvis for Magnus er den eneste som kan hjelpe ham Gudenes verste fiende; Loke – og han stiller ikke små krav.

 

Barnebøker

Oppfølgere blir det flere av denne uken. Det blir et gjensyn med Harry Potter-universet, da bøkene bakom den nyeste filminstallasjonen Fantastiske dyr og hvor man finner dem foreligger i norsk oversettelse. Her kan du lære mer om rektoren på Galvort skole, Albus Humlesnurr, og ikke minst om dyrene i den forbudte skogen.

Neal Shustemann er denne uken klar med den tredje boken i Livsloven-serien. I Sjelløs (Cappelen Damm) fortsetter der forrige bok slapp; Connor og Lev på rømmen etter ødeleggelsen av Kirkegården, men for første gang rømmer de ikke vekk fra noe – de er på vei mot å finne svar. Og mens Ungpol og hevngjerrige delepirater jakter på dem, vil igjen Connor, Lev, Cam og Risas veier møtes.

I de voksnes verden er Wilbur Smith klar med en tredje bok i den frittstående serien om Hector Cross. I Dyret (Cappelen Damm) står Cross klar til å starte et nytt liv, men når psykopaten som drepte kona hans flykter fra fengsel og opprørsstyrker samtidig planlegger et terrorangrep mot en oljeplattform i Afrika er det bare Hector som kan stoppe dem.

 

 

 

 

Norsk skjønnlitteratur

Hilde Lindseth: Avskjeder med Judith (Cappelen Damm)

Beate Grimsrud: Det finnes grenser for hva jeg ikke forstår (Cappelen Damm)

 

Krim

Wilbur Smith: Dyret (Cappelen Damm)

 

Norsk sakprosa

Edin Kadribegovic: Vitner til krig (Pax)

Gunnar Kagge: Kunsten å sykle USA på tvers (Kagge)

Johan Kaggestad: GÅ! (Kagge)

Katrine Sele: Jølster hotell. Historier frå eit asylmottak (Samlaget)

Roar Solheim m-fl: Fugleglede (Aschehoug)

Francesc Miralles/Hector Garcia: Ikiagi (Cappelen Damm)

Elin Vatnar Nilsen: Alle kan bake (Cappelen Damm)

 

Barn

Gråtass redder gården (Cappelen Damm)

Lisa Bjärbo: Daniel møter en Stegasaurus (Cappelen Damm)

Lisa Bjärbo: Daniel møter en Pteranodon (Cappelen Damm)

J.K Rowling: Harry Potter. Guide til filmene: Albus Humlesnurr (Cappelen Damm)

J.K Rowling: Harry Potter: Guide til filmene: The Beasts (Cappelen Damm)

Neal Shustemann: Sjelløs. Livsloven 3 (Cappelen Damm)

Rick Riordan: Tors hammer. Magnus Chase og gudene fra Åsgård 2 (Vigmostad & Bjørke)

Nora Breech: Cornelia og den underlige skogen (Aschehoug)

Ingunn Røyset: Brevet frå krigen (Samlaget)

 

 

Hovedfoto: Vigmostad & Bjørke