V&B kjøper Ena forlag

Ena Forlag er nyeste skudd på VB-stammen. Det er Ena-forlegger Kristin Jobraaten svært fornøyd med.

Vigmostad & Bjørke kjøper Ena forlag, og øker med dette sin satsning på barnebøker.

 

Ena forlag ble opprettet i 2014, og har flere etablerte norske forfattere og illustratører i stallen. Forlaget har for eksempel nylig hatt suksess med Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstads nyskapning «barnehagekrim», som også er solgt til utlandet.

 

Sjef for enda et forlag: Arno Vigmostad

 

Fire ansatte

Ena forlag har fire ansatte, gir ut rundt 30 bøker i året og blir ifølge V&B et verdifullt tilskudd til Vigmostad & Bjørkes eksisterende barne- og ungdomsbokredaksjon, som primært har jobbet med oversatte titler.

–  Jeg har alltid vært ekstra glad i illustrerte barnebøker av norske forfattere. Det har lenge vært en drøm å satse mer på dette segmentet. Som småbarnsfar har jeg sett hvor viktige disse titlene er for å få i gang lesegleden fra småbarnsalder. Tegninger og tekst som får undringen og lesegleden i gang hos de små. Dette ser jeg virkelig frem til, sier forlegger Arno Vigmostad.

 

Fornøyd forlegger

Forlegger i Ena forlag Kristin Jobraaten er svært fornøyd med å bli en del av Vigmostad og Bjørke forlag, som nå er Norges fjerde største allmennforlag.

–  Dette gir oss enda større muligheter til å fortsette vår målrettete satsning på å utgi norske, illustrerte barnebøker av høy kvalitet. Vi har sammen med våre nye eiere store ambisjoner for fremtiden, sier Kristin Jobraaten.

 

Vigmostad & Bjørke har de siste årene kjøpt opp en rekke bokhandler og forlag, blant annet Schibsted Forlag i 2015.