Melbye ny Juritzen-sjef

FORBEREDER SVENSKEHANDEL: Sarah Natasha Melbye.

Sarah Natasha Melbye blir ny sjef for Juritzen-forlagene.

Etter 15 år som programleder i TV 2 begynte Sarah Natasha Melbye i mai 2015 som informasjonssjef i juritzen-forlagene. Nå tar hun over hele styringen og blir daglig leder.

– Sarah har vist en usedvanlig god forståelse for hele den komplekse bokbransjen. Hun klarer å blande børs og katedral og kan plukke nye bestselgere like naturlig som å kutte kostnader og dyrke forfattere, sier Arve Juritzen.

Han fortsetter i forlaget han grunnla for 10 år siden, og skal som forlegger fokusere på å hente inn nye forfattere og bokprosjekter.

 

Skal dyrke frem historiene

– Vi skal nå skal ha et tydelig fokus på å dyrke frem de gode historiene som kan nå mange. Det kreves mye av suksessrike forfattere. I tillegg til å skrive best, må de også beherske media og kommunisere godt med sine lesere. Slike forfattere skal vi bygge, sier Sarah Natasha Melbye.

Juritzen-forlagene har vært igjennom en turbulente periode med nedbemanning  og en rettslig konflikt med Reitan-gruppen om retur av bøker. Juritzen ble i Oslo tingrett dømt til å betale 6.5 millioner til Reitan, men gjennom en kreativ avtale med en tredjepart løste de søksmålet uten å betale en krone.

 

– En unik mulighet

– Vi har nå en unik mulighet til å bygge et nytt, moderne og effektivt forlag på en solid og erfaringsrik grunnmur. Vi skal sette sammen en ny stab med fokus på de store fortellingene, de viktige debattbøkene og de underholdende barnebøkene, sier Melbye.

Forlaget har nettopp ansatt ny produksjonsansvarlig og søker nå salgssjef og redaktører.

-Vi har en spennende og morsom tid foran oss. Vi har noen av landets mestselgende forfattere, bøker på bestselgerlistene og noen utgivelser foran oss som jeg knapt kan vente med å dele med leserne. Også er vi rett og slett en veldig fin gjeng. At jeg vet vi kan ha fokus på kvalitet og samtidig ha det gøy på jobb, selv når det koker rundt oss, gjør meg trygg på at vi går robuste inn i fremtiden.

Juritzen-forlagene nye leder ønsker å dyrke mangfoldet:

– Vi skal fortsette å være et forlag som tør å satse utenfor boksen. Bokelskerne er langt fra endimensjonale og det mangfoldet skal vi speile, sier Sarah Natasha Melbye.