– Med et udiskutabelt blikk for kvalitet

HvitVignett Hans H. Skei

Rivertonklubbens ærespris til litteraturprofessor Hans H. Skei.

Litteraturprofessor Hans H. Skei er tildelt Rivertonklubbens ærespris for sin mangeårige innsats for kriminallitteraturen.  Tildelingen av prisen – en forgylt revolver – fant sted på Krimfestivalen i Oslo torsdag formiddag.

– Hans form er sindig, hans blikk for kvalitet er udiskutabelt. Hans brede, skjønnlitterære orientering fyller hans vurderinger med substans og dybde, sa Rivertonklubbens president Tom Egeland i sin begrunnelse. – Han er en entusiast med innestemme.

– Det har hele veien vært lystdrevet, con amore – med og av kjærlighet, sa en takknemlig Hans H. Skei.

Hans H. Skei har vært en av de store norske kapasitetene innenfor krim-litteraturen, og har gjennom en årrekke vært Rivertonklubbens president. Han har oversatt en rekke forfattere til norsk – deriblant William Faulkner, som også var gjenstand for Skeis doktorgradsavhandling i 1980: The novelist as short story writer : a study of William Faulkner’s short stories with special emphasis on the period 1928-1932. I 1990 ble Skei utnevnt til professor i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Skei siterte avslutningsvis fra Faulkners nobelpristale: – «Slett ikke for penger, og slett ikke for ære». Nå er jeg æret likevel. Tusen takk!

 

(Foto: Aschehoug)