Marianne er «pretty irresistible»

Publishers Weekly har Kari Hesthamars bok «So long, Marianne» som et av sommerens toppvalg.

Kari Hesthamars bok om Marianne Ihlens forhold til Leonard Cohen, har appellert til det store bokbransjemagasinet Publishers Weekly.

«Noen ganger er det bedre ikke å vite så mye om kunstnerne du beundrer. Å lese erindringer fra en tidligere elsker og muse er et spesielt farlig territorium,» skriver Leigh Anne Williams i Publishers Weekly, men tror historien bak en av Leonard Cohens mest berømte sanger vil være «pretty irresistible» for Cohen-fans:

«In fact, Cohen looks pretty gallant entering the story after Norwegian writer Axel Jensen abandoned Marianne Ihlen and their newborn son on the sun-drenched Greek island of Hydra. It’s a story of love that, like his many of his songs and poems, is both beautiful and heartbreaking,” skriver Williams.

 

Hett på Hydra

22 år gammel reiste Marianne Ihlen til den greske øya Hydra sammen med forfatteren Axel Jensen. Axel skrev og Marianne var husmor, helt til Axel en dag forlot henne og den nyfødte sønnen deres for en annen kvinne. En av disse grå dagene er Marianne og handler i den vesle kolonialen på øya. Da kommer det en mann bort til henne og spør om hun kan tenke seg å sitte sammen med ham og noen venner på terrassen utenfor. Han presenterer seg som Leonard Cohen. Dette blir starten på en kjærlighetshistorie som varer det meste av 1960-tallet, og som tar dem til Oslo, Montreal, New York og tilbake til Hydra.

 

So long So long

 

«So long, Marianne»

Forholdet munnet også ut i den kjente Cohen-låten «So long, Marianne» – som også er tittelen på Kari Hesthamars bok, opprinnelig utgitt av forlaget Spartacus i 2008. Kari Hesthamar er også kjent for en rekke prisbelønte radiodokumentarer i NRK.

Nå skal Canada og USA erobres. Boken utgis på ECW Press, oversatt av Helle V. Goldman.

Se Publishers Weeklys valg for sommeren her.