Mange har bidratt til Greta Thunbergs nye bok

Hånbok for unge klimaaktivister? I oktober kommer en ny bok som skal hjelpe leserne å forstå ulike klimakriser. Greta Thunberg (Foto: Wikimedia commons)

Miljøaktivisten Greta Thunberg står bak en ny håndbok som skal hjelpe leserne til å forstå ulike klimakriser – og hvordan de henger sammen.

Over 100 mer eller mindre kjente personer, med bakgrunn fra ulike fagfelt, har gitt bidrag til boken som rett og slett heter The Climate Book.

Blant bidragsyterne merker vi oss den canadiske forfatteren Margaret Atwood, generaldirektøren for Verdens helseorganisasjon, etiopiske Tedros Adhanom Ghebreyesus, den franske økonomen Thomas Piketty og den canadiske journalisten og forfatteren Naomi Klein. Flere kjente klimaforskere er også med, skriver TT.

«Håpet mitt er at denne boken blir en slags oppslagsbok for å forstå disse ulike, men nært sammenkoblede, krisene», sier Greta Thunberg i en pressemelding.

Boken gis ut av forlaget Penguin Random House i Storbritannia i oktober, og den skal senere utgis i USA samt andre deler av verden.