Boklista: Boka «alle» vil lese nå

Serhij Zjadan (foto: Valentin Kuzan)

På Boklista for pocket- og billigbøker finner vi en bok vi ikke har sett på Boklista tidligere.

Omstendighetene til tross, den ukrainske forfatteren Serhij Zjadans bok, Anarchy in the UKR, har fått en ny vår. Romanen ble oversatt av Dagfinn Foldøy og utgitt på Pax i 2017. De har nå trykket den opp igjen. Zjadan er fra det mye omtalte Luhansk, og Anarchy in the UKR er den første boka oversatt fra ukrainske til norsk.

Handlingen i Anarchy in the UKR utspiller seg på en roadtrip gjennom det postsovjetiske Ukraina. Sindre Hovdenakk i VG skrev nylig en anmeldelse av romanen der han oppfordret folk til å lese den («Les denne boken fra Ukraina NÅ!»), og det ser det ut til at mange har gjort.

Debutanter

Ellers er flere norske debutanter kommet inn på listene.

På Boklista for barnelitteratur har debutanten Victor Nordahl funnet veien opp til tredjeplass. Forfatteren har ifølge NTB arbeidet med tegneserierboka Revefarmen (Egmont Kids) i ti år, han synes det er stas at den nå er ute.

– Å endelig holde boka i hendene første gang var som en drøm gikk i oppfyllelse, uttalte Nordahl i et intervju med NTB i går.

Lars Ellings bok Fyrstene av Finntjern (Oktober) og Rune Bergs Nesten sanne historier om Rune Lisbeth Berg (Tiden) har kommet inn på tredje- og niendeplass på Boklista for skjønnlitteratur, ellers er det intet nytt under solen. Valerié Perrins Å vanne blomster om kvelden (Cappelen Damm) og En nasjon i sjakk (Vigmostad & Bjørke) er fortsatt i tet.

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Boklista for skjønnlitteratur – voksen – Uke 12 – 2022

WordPress Tables Plugin

Boklista for generell litteratur – voksen – Uke 12 – 2022

WordPress Tables Plugin

Boklista for barne- og ungdomsbøker – Uke 12  – 2022

WordPress Tables Plugin

Boklista for pocket- og billigbøker – Uke 12 – 2022

WordPress Tables Plugin

E-boklista – Uke 12 – 2022

WordPress Tables Plugin