Lyrikklista – juni: Trygve er tilbake

Inn på lista: Terje Dragseth foto: Thyra Dragseth

Lyrisk: Trygve Skaug er tilbake på toppen av lyrikklista. Ikke mindre enn tredobbelt Cappelen Damm i tet, mens fjerdemann, Terje Dragseth er på g.

Lyrikklista for juni byr ikke på de store overraskelsene. I mai var det første gang på over ett år at Trygve Skaug ikke toppet, men i juni er han tilbake der han er vant.

Gledelig er det også å finne ytterligere en debutant på lista i tillegg til Alexander Fallo. På niende plass befinner Runa Borch Skolseg (f.1988) seg med den ferske samlingen Bois. I Dag og Tid skriver kritiker Sindre Ekrheim: – Bois er ei tett og konsekvent diktbok, med eit energisk språkleg trykk, som freistar å manøvrere i ei verd av kjønn og vald, av tilbakefall og forsøk på å gi opp. […] Skolsegs stramme debutantdikt er på same tid råe, ømme, enkle og sofistikerte. Dei loddar djupner og overflater i språket idet dikta freistar å finne ut kor grensa mellom vald og kjærleik går i kulturen vår.

Vi gleder oss videre over å finne Terje Dragseth inne på lista. Samlingen Alt jeg er redd for kom først i midten av måneden og vil dermed kunne klatre langt høyere. Fædrelandsvennen var den første til å anmelde og avisa karakteriserer samlingen som intet mindre enn et mesterverk. Terningkast seks. Alt jeg er redd for markerer dessuten Terje Dragseths førtiårs-jubileum som lyriker.

Boklista for lyrikk – Uke 23 – 26 – 2020

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.