Lillelørdag med Akin Duzakin

Det var grøt, saft og tegning i Bergen lørdag da de minste fikk møte illustratør og forfatter Akin Duzakin.

Tidligere Bragepris-vinner Akin Duzakin lager vakre bildebøker sammen med en rekke flinke forfattere. Han har illustrert over 40 bøker og er særlig kjent for poetiske, lett naivistiske motiver i særegne fargenyanser.

Grøt, saft, tegning og lesing

Unge fans lytter når Mahmona Khan leser fra «Epletreet».

Lørdag møtte unge lesere illustratøren på Litteraturhuset i Bergen. Og som vanlig var det grøt og saft til de unge gjestene.

Og i tillegg til møtet med illustratøren fikk de yngste fremmøtte høre opplesninger av Øyvind Vågnes, som leste fra boken Den vesle blå haien, Mahmona Khan som leste fra Epletreet og Njord Svendsen som leste fra Bomulv.

Etter opplesningene fikk barna tegne med Akin.

Da fargene forsvant

Tegnet og fortalte: Akin Duzakin

De litt eldre fikk høre Constance Ørbeck-Nilssen lese fra den nye boken Da fargene forsvant, en aktuell billedbok som gjør vanskelige tema tilgjengelige for barn. Akin og Constance snakket om boken og tematikken, og Akin fortalte litt om sitt arbeid med å tegne til Constances tekst.

 

Priset

Akin Duzakin er født i Tyrkia, men har bodd i Norge siden 1987. Han har illustrert en rekke barnebøker, blant annet bøkene om Tvillingbror og Tvillingsøster av Liv Marie Austrem, som han fikk Brageprisen for i 1995 og 1997. Sammen med Oddmund Hagen ble han tildelt Unni Sands bildebokpris for 1998 for bildeboken Over jordet. Han har hatt mottatt flere internasjonale utmerkelser og i 2006 Bokkunstprisen for sitt virke som nyskapende illustratør. (Wikipedia)

 

(Foto: Thorbjørn Helin)