Lille Måne relanserer Storskriftserien

FORLAGSSJEF I LILLE MÅNE: Jan Mesicek (Foto: lille Måne)

Forlaget Lille Måne fyller 20 år, og relanserer Storskriftserien

I disse dager fyller Forlaget Lille Måne 20 år.

– Fra å ha hatt hovedfokus på kosthold og ernæring i mange år, skifter vi nå fokus på mer generell fakta og selvutvikling samt at vi relanserer «Storskriftserien» med 14 nye titler i år fra Kong Haralds beste sitater, til populære bestselgere fra Abid Raja og Lars Mytting, forteller forlagssjef Jan Mesicek.

Forlaget opplyser at de i det stille har arbeidet med bibliotekene og har fått bekreftet at storkriftbøker er et savn.

– Vi vil gjerne bidra til å holde lesegleden oppe også blant eldre og lettere svaksynte, vår første liste er nøye utvalgt etter god dialog med bibliotekene og ikke minst forlagene som har vært veldig positive og løsningsorienterte, sier Mesicek.

Relanserer klassikere

Storskriftforlaget blir et imprint på Lille Måne, og hele serien skal lanseres i høst. – Nå starter innsalget til bibliotekene og institusjonene, forteller Mesicek som startet forlagskarrieren i nettopp Storskriftforlaget da det var drevet av Hilt & Hansteen.

Storskriftserien vil hente frem klassikere, som forlaget mener fortjener et nytt liv – også i bokhandelen. Blant andre Tirsdager med Morrie av Mitch Albom har vært savnet i mange år, i følge Mesicek.

– Det var veldig inspirerende å jobbe med dette, og det er en liten nisje som passer oss godt. Det blir også spennende med skjønnlitteratur, etter mange år der kosthold og sukkerfrie kaker har dominert listene våre.

Knut Hamsun blir i det «fri» i år, men Lille Måne har valgt å kjøpe filer og holde Gyldendal forlag orientert fra første dag, og lanserer På gjengrodde stier i storskrift.

– Det føltes naturlig å gjøre det på den måten, Nordahl Grieg og Jack London er også «frie» forfatterskap, begge forøvrig også med tidligere hjemmeadresse Gyldendal, at vi orienterer dem synes ryddig og naturlig.