– Det er en ekstraordinært rik og variert liste vi presenterer i år, sier forlagssjef Richard Aarø om Tidens bokhøst.
– Tiden er et forlag i vekst, og det er en ekstraordinært rik og variert liste vi kan presentere i år, Richard Aarø.
Tiden forlag åpnet forrige uke bokhøsten sin, og påstod at både de som etterspør mer lekenhet i norsk samtidslitteratur og de som ønsker seg et større samfunnsengasjement får det de ønsker fra Tidens høstliste.
– Vi presenterer fem splitter nye skjønnlitterære forfattere på årets liste: Ida Frisch, Mari Kjos Hellum, Bår Stenvik og Mari Oseland har allerede gjort seg bemerket med sine debutbøker. I høst kommer i tillegg Alexander Bertin Øyhovden med sin første diktsamling, sier Aarø – og påpeker at sistnevnte er del av et større reisefølge:
– Etter at Dan A. Andersen ble ansatt som redaktør tidligere i år, er det spesielt hyggelig å ønske Hanne Bramness, Casper André Lugg, Hilde Lindset og Sivert N. Nesbø velkommen til forlaget.
Selskap av veteraner
I høst får debutantene og de nyinnflyttede forfatterne selskap av flere etablerte Tiden-navn, forteller Aarø, og trekker frem Bjarte Arneson, Janne Drangsholt, Mari Grydeland/Jan Zahl, Gaute Heivoll, Ida H. Høyer, Janne-Camilla Lyster, Per Schreiner og Birger Emanuelsen.
Sistnevnte har allerede kommet ut med den kritikerroste romanen Jeg skal beskytte deg.
Men det er annet enn skjønnlitteratur på Tidens høstliste. Selv om de fleste av Tidens sakprosa utgivelser kom ut løpet av våren, har de spart én viktig bok til høsten:
– Forlagets sakprosaliste i stadig utvikling, og i høst ser vi spesielt frem til Alvorlig lykkelig av Gunn Hild Lem, forteller Aarø.
Gunn Hild Lems bok er en personlig jakt på lykke, som omfatter gravingen i psykologi, hjerneforskning, selvhjelpsbøker og egne erfaringer.
På krigsstien
– Kommersielt har vi nok størst forventninger til Gaute Heivolls Sang for sekstiåtte forrædere og Janne Drangsholts Winterkrigen, sier Aarø når han blir tvunget til å trekke frem Tidens viktigste utgivelser denne høsten.
Janne Stigen Drangsholt har gjort suksess med bøkene om Ingrid Winter, også internasjonalt med «The Ingrid Winter Misadventure series». Hennes nyeste roman Winterkrigen er tredje frittstående bok om Winter, og som vanlig er Ingrids hverdag preget av utfordringer, som å flytte inn i åpent landskap på jobb og at mannen har invitert hele storfamilien til julefeiring.
Gaute Heivolls kommende roman, Sang for sekstiåtte forrædere, omhandler hvordan krigen splittet ekteskap og familier i en bygd med rekordmange NS-medlemmer. Romanen er basert på historiske hendelser fra Heivolls egen hjembygd.