Lanserer nytt forlag

Erlend Askhov og Steffen RM Sørum lanserer Lykkelandet - et mikroforlag hvor 25% av overskuddet går til veldedige formål.

Lykkelandet forlag er Norges første mikroforlag som opererer med en utgivelsesmodell hvor 25% av overskuddet går til et veldedig formål, resten av overskuddet skal brukes i neste bokproduksjon som igjen donerer bort 25%. 

Slik kan driften opprettholdes samtidig som de kan gjøre nye bokprosjekt. Med på laget har de med seg samarbeidspartneren PLAN, som ikke bare får 25% av overskuddet, men også en eksklusiv utgivelse til egen nettbutikk.

Erfarne bokfolk

Steffen RM Sørum er forlagsredaktør hos Cappelen Damm i vanlig arbeidstid, men er også forfatter med flere utgivelser bak seg.

Erlend Askhov er designer med bøker som spesialfelt og jobber med flere av de store norske forlagshusene.

Med over 30 års forlagserfaring ønsker de to å utgjøre en forskjell. De ønsker å bruke kompetansen sin som forlegger, forfatter og designer til å spre leseglede over hele verden.

Vil øke lesekompetansen

Slik presenterer de seg selv:

– Vi tror bøker har lang levetid og at forlag må tørre å tenke nytt der andre tenker trygt. Når det i noen land knapt finnes bøker grunnet sensur eller fattigdom, og andre steder har flertallet lagt bøker på hyllen til fordel for nettbrett, lurte vi på om et forlag på noen måte kunne bidra til å øke lesekompetansen.

Forlaget distribuerer bøkene gjennom Sentral Distribusjon og direktesalg gjennom egen nettside: www.lykkelandetforlag.no.

Første bok straks ute

Allerde denne måneden lanseres den første boken. Over streken (Lykkelandet) er en aktivitetsbok for barn, med fargelegging og lek. 19 av landets beste tegnere har vært med å lage boka. Over streken er en fargeleggingsbok, som dukker opp midt i en trend hvor fargelegging som meditasjon og mindfullness er dominerende.

– Vi har rettet oss mot barn og forent tekst, fargelegging og oppgaver på en måte som ingen har gjort før, så da kan vi fremdeles si at vi bringer noe nytt til torgs. Ikke minst med bidragsyterne. Her er 19 av landets beste illustratører med, så strekene i boken er varierende og overraskende, sier gründerne.

«Utenfor boksen»

Det å være liten og uavhengig ga Lykkelandet flere muligheter. Både Steffen og Erlend har hatt suksess på sine vanlige arbeidsplasser, men ønsket å være mer kreative og tenke utenfor boksen.

– Vi snakket vel løst og fast om det i nesten to år før vi fikk fingeren ut, forteller Sørum. – Men da vi hadde ideen klar gikk det temmelig nøyaktig ett år før første bok var klar.