I kveld braker det løs

Nok en gang er det klart for The Norwegian-American Literary Festival - med Karl Ove Knausgaard, Kristine Næss og Johan Harstad (bildet) som tre av flere sterke norske forfatternavn.

Nok en gang er det klart for norsk-amerikansk litteraturfestival – hvor norske og amerikanske forfattere møtes og samtaler med hverandre og noen av USAs skarpeste litteraturanmeldere og skribenter.

Festivalen strekker seg over tre kvelder og er et samarbeid mellom initiativtager Frode Saugestad, The Paris Review, NORLA (Norwegian Literature Abroad) og det norske generalkonsulatet i New York. I løpet av de få årene festivalen har blitt arrangert, har den fått høy status og blitt en svært viktig døråpner for norsk litteratur i USA.

Det er vel få av våre lesere forunt å befinne seg på Manhattan akkurat nå – med skulle du være blant de utvalgte er det årets imponerende program som følger:

 

I dag (torsdag 19. mai) på Black Bear Bar (70 N. 6th Street, Brooklyn)

19.00

Rachel Kushner, Ben Marcus, Ben Lerner og Karl Ove Knausgaard leser

21.30
Musikk: Eric Pulido med venner, DJ Panic First

 

I morgen (fredag 20. mai) på 192 Books (192 Tenth Avenue, Manhattan)

19.00
“New Norwegian Literature After Knausgaard”: Maja Lunde, Helga Flatland og Johan Harstad i samtale med Cressida Leyshon, assisterende skjønnlitterær redaktør i The New Yorker

19.30
“Alternative Worlds”: Karl Ove Knausgaard, Katie Kitamura, Christian Kracht og Cathrine Knudsen

 

Lørdag 21. mai, Santos Party House (96 Lafayette Street, Manhattan)

15.00

“The Literature of the Real”: Karl Ove Knausgaard, Geir Gulliksen, Kristine Næss og James Wood i samtale.

16.00
“The American Short Story Versus the European”: Ari Behn, Claire-Louise Bennett og Ben Marcus i samtale, ledet av Cressida Leyshon.

17.00
Opptreden fra Then Silence av Arne Lygre

17.30

“Memory on Film”: Karl Ove Knausgaard i samtale med Joachim Trier

19.00
Musikk: The Fun Stuff