Vetle rett til topps

RAKE VEIEN TIL FØRSTEPLASSEN: Vetle Lid Larssen.

Vetle Lid Larssen går rett til topps i Norge – og inn i godt internasjonalt selskap.

Superlativene har sittet løst hos kritikerne for Vetle Lid Larssens Lucias siste reise. «Bortimot genial», mente eksempelvis Dagbladet-anmelder Cathrine Krøger. Nå omfavner også leserne romanen, og sender den rett til topps på Boklista denne uka.

Ensomt forfatterliv

– Livet som forfatter er ensomt og beinhardt, derfor er vi sulteforet på oppmerksomhet og suksess. Etter å ha brukt fem år av livet mitt på å tråle arkiver og biblioteker, kranglet meg ned i kjelleren på gamle nonneklostre, og klatret i italienske fjell på jakt etter svar, er det så jævlig hyggelig å bli mottatt på denne måten, sier Vetle Lid Larssen.

Forlaget Strawberry melder at førsteopplaget på 8000 er utsolgt og at 22.000 nye bøker er på vei fra trykkeriet.

På «kjendis-agentur»

Kanskje kan det også bli suksess utenfor landets grenser for Vetle Lid Larssen. Som første norske forfatter er han blitt signert av Albatros Agency. Albatros er deleid av det amerikanske agenturet ICM/CAA, hvor vi finner navn som Tom Hanks, Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Ellen DeGeneres, Samuel L. Jackson, Jerry Seinfeld og Al Pacino. Slett ikke noe dårlig selskap.

Lucias siste reise er en fantastisk historisk page-turner. Det er ingen tvil om at boken har kvalitetene som trengs for å komme ut på store internasjonale forlag, sier Erik Larsson, senior litterær agent på Albatros Agency.

– Ingenting er mer gledelig enn å se at kvalitetslitteratur er det folk vil ha. Lucias siste reise er en roman som passer for alle – underholdende, fantasieggende og proppfull av kunnskap, sier sjefredaktør Anne Fløtaker i Strawberry Publishing.

Kropp på topp

På 80-tallet kunne vi se legen Trond-Viggo Torgersen i programmet «Kroppen» på NRK. Ved hjelp av skumgummibakterier, plastelinaegg og taustumpsædceller forklarte Trond-Viggo hvordan kroppen fungerer og formerer seg. I 1983 kom faktaboka Kroppen (Aschehoug) for barn, basert på tv-serien. Nå har det gått 40 år, Torgersen har blitt godt voksen, målgruppa fra 80-tallet er voksne, og jammen har ikke den folkekjære legen kommet med en bok om kroppen for nettopp voksne. Det er det mange som gleder seg over, Kroppen for voksne (Frisk forlag) ligger på topp av Boklista for generell litteratur.

 

Boklista for skjønnlitteratur – Uke 43 – 2021

Listene er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

 

Boklista for generell litteratur – Uke 43 – 2021

 

Boklista for pocket- og billigbøker – Uke 43 – 2021

 

E-boklista – Uke 43 – 2021