Krimstjerner hjem i egen stue

KLAR FOR KRIMFESTIVAL: Knut Gørvell.

Torsdag går startskuddet for Krimfestivalen – med flere internasjonale toppnavn.

Det er slett ikke dårlige navn som står på plakaten til Krimfestivalen i år. Flere av verdens mestselgende krimforfattere deltar – blant dem John Grisham, David Baldacci, Harlan Coben og Val McDermid. Til sammen har kvartetten solgt rundt 600 millioner bøker, og halvparten av dette salget er det John Grisham som står for.

TIL KRIMFESTIVALEN: John Grisham (foto: Carol Harrison)

– Er utrolig stolte

Totalt er det rundt 50 forfattere og like mange poster som fyller årets festivalprogram.

Romy Hausmann og Ben Macintyre står også på programmet – sammen med svenske stjerneforfatterne som Lars Kepler, Camilla Grebe, Hans Rosenfeldt og Mohlin & Nyström og norske profiler som Hans Olav Lahlum, Trude Teige, Helene Flood, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug.

FESTIVALKLARE: Lars Kepler (Foto: Ewa-Marie Rundquist)

– Vi er utrolig stolte over å ha fått med oss flere av verdens mest kjente internasjonale forfattere og store deler av den svenske og norske krimeliten, sier festivalsjef Knut Gørvell, som betegner flere av navnene som «scoop» for Krimfestivalen.

Digital-festival

Dessverre får man ikke muligheten til å møte alle plakatnavnene ansikt til ansikt denne gang: I år blir festivalen først og fremst digital, strømmede eller forhåndsinnspilt. Men festivalsjef Knut Gørvell lover likevel en prima festivalopplevelse:

– Vi hadde håpet å kunne slippe inn noen publikummere til arrangementene våre i Akersgata disse dagene, men det blir det selvsagt ikke noe av. Ellers går programpostene våre stort sett som planlagt, med alle covide hensyn ivaretatt på de arrangementene som går «live». Blant annet hurtigtestes teatersportutøverne i forkant, ut fra vanlig praksis i forbindelse med filminnspillinger. Og husk alt kan ses direkte, eller når man selv vil senere.