Kriminell suksess

Fornøyd festivalforfatter og fornøyd festivalsjef. Unni Lindell og Knut Gørvell.

Ny besøksrekord og fornøyde deltagere. Festivalsjef Knut Gørvell smiler helt til neste års Krimfestival i Oslo. Som allerede er under planlegging.

Krimfestivalen, som ble avsluttet lørdag kveld, var den syvende i rekken, og den nye publikumsrekorden lyder på 12 500. De fleste gjestene var svært fornøyde og både Cappelen Damm-huset og Centralteatret i Oslo sentrum var fylt til randen fra torsdag formiddag til sent lørdag kveld. Mange måtte se programmene i tilstøtende rom der det var satt opp store skjermer.

Glade festvialdeltakere: Jørgen Brekke, Gunnar Staalesen, Unni Lindell og Kari Birkeland.

Entusiastisk publikum

Årets festivalforfatter Unni Lindell var en gjenganger gjennom hele programmet fra hun åpnet ballet med en prolog på torsdag til den siste festkvelden på Centralteatret lørdag kveld. Både hun og de 59 andre forfatterne på programmet uttrykte glede over å møte et stort og entusiastisk publikum.

Rivertonklubbens president Tom Egeland med en av årets Rivertonpris-nominerte, Trude Teige.

Samarbeid i uroens tid

Festivalsjefen selv, Knut Gørvell, oppsummerer det hele slik:

– Det er enormt inspirerende å se at så mange lesere får møte noen av sine favoritter, og hvordan det blir en kriminelt god stemning på festivalen. Så nå er vi allerede i full gang med å planlegge neste års festival.

– Hva gledet festivalsjefen mest?

– Først og fremst er det utrolig gøy å få til et sånt stort samarbeidsprosjekt i en tid der det er en viss uro i bokbransjen. Og også å se at det rekordstore publikummet var så glade og fornøyde. Og det er selvfølgelig ekstra stas at festivalen fortsetter å vokse.

Fjorårets Riverton-vinner Torkil Damhaug signerer festivalplakaten.

Verdensstjerner neste år?

– Hva kan dere eventuelt bli bedre på?

– Vi arbeider hele tiden med å forbedre oss. I år hadde vi fått til et mye bedre opplegg i vestibylen på Centralteatret slik at alle de som ikke kom inn i Teaterkjelleren der likevel fikk se og høre. Vi må vurdere om vi kan få til enda bedre plass neste år. Så er vi alt i gang med å finne noen verdensstjerner fra England og USA, sier Knut Gørvell.

En norsk verdensstjerne: Jo Nesbø i samtale med Asbjørn Slettemark på festivalen lørdag.