København får krimfestival

Det skulle bare mangle i disse Forbrytelsen-, Broen- og Jussi Adler Olsen-tider: Neste sommer får også den danske hovedstaden sin egen krimfestival.

–Ja, det går riktig bra på den danske krimarenaen – både for litteratur, film og TV, sier Bjarke Larsen, initiativtager til den nye festivalen Copenhagen Crime.

Festivalen skal fokusere både på litteratur, film, TV-serier og dokumentar, og har også ambisjoner om å ta for seg de etiske sidene knyttet til kriminalitet. Derfor vil man også arrangere politikk- og etikk-debatter om skyld, straff og rettferdighet.

 

Skal favne vidt

Bjarke Larsen er til daglig redaktør for bokbransje-nettstedet bogmarkedet.dk. I fjor startet han opp festivalen Historiske Dage:

–Festivalen er blitt en suksess. Nå vil jeg gjerne prøve konseptet på krim- og thrillersjangeren. Da ved ikke kun å fokusere på bøker, men også andre formidlingsformer: film, tv-serier, dokumentar, journalistikk, museer og så videre, forteller Bjarke Larsen til BOK365.

 

Efterår-1

Starter krimfestival: Bjarke Larsen.

 

–Vil berike hverandre

Festivalen skal for første gang arrangeres helgen 11.–12. juni 2016 i Østerbrohuset i København. Målet er 5000 betalende gjester i løpet av to dager.

–Har du hentet inspirasjon fra liknende festivaler i andre land?

–Vi har allerede Krimimessen i Horsens hvert år før påske, som har hatt besøkstall på godt over 5000. Men svært få københavnere reiser til Jylland, så jeg er overbevist om at det er plass til Copenhagen Crime. Disse to vil berike hverandre, sier Bjarke Larsen, og legger til: –Og så har jeg lagt merke til den nye krimfestivalen på Gotland. Det er tilsynelatende et stort publikum for den slags.

 

Nordiske bok-ambisjoner

–Blir dette først og fremst en dansk arena – eller har du også nordiske eller internasjonale ambisjoner?

–Først og fremst blir dette en dansk festival – og nesten utelukkende dansk innenfor film, tv og dokumentar/journalistikk. Men for bøkene tenker jeg nordisk.

 

 

(Foto: TV-serien Broen, sesong III)