Klassiker til tv-skjermen

Dr Seuss’ populære barnebok "Green Eggs and Ham" blir tegnefilmserie på Netflix i 2018.

«We’d love to share some happy news, based on the rhymes of Dr. Seuss. Green Eggs and Ham will become a show, and you’re among the first to know». Det skriver Netflix i en lengre pressemelding formet som et rim.

TV-seriegiganten har bestilt 13 episoder av det som skal bli en tegnefilmserie for hele familien. Produksjonsselskapet til Ellen DeGeneres skal produsere serien sammen med Jeff Kleeman, Mike Karz og David Dodkin. Jared Stern skal skrive manus, og Warner Bros. Animation er også med på produksjonen.

 

USAs Inger Hagerup

Dr Seuss, eller Theodor Seuss Geisel som han het, var USAs svar på Inger Hagerup. Hans barnebøker med rim og regler selger fortsatt godt over femti år etter at de først ble utgitt, og i fjor havnet han på fjerdeplass på listen over verdens mest solgte forfattere. Populariteten hans er størst i hjemlandet USA, hvor det er laget en egen skulpturpark med karakterer fra barnebøkene hans. Flere av bøkene hans er tidligere filmatisert, blant annet de populære Katten med hatten og Grinch som stjal julen.

 

Netflix orders Green Eggs and Ham. Thirteen episodes for the whole fam. In 2018, this classic book, comes globally to Netflix with a whole new look. (PRNewsFoto/Netflix, Inc.)
Kjent klassiker til TV-skjermene i 2018.


Planlegger ikke nyutgivelser

I Norge er det Cappelen Damm som sitter på rettighetene til Dr Seuss’ bøker.
-Vi har utgitt seks av hans titler tidligere, blant annet «Katten med hatten» og «Loraxen» i 2012. De har solgt helt greit, forteller Birgit Christensen, direktør for barn og ungdom i Cappelen Damm til BOK365.

Green Eggs and Ham har aldri vært oversatt og utgitt av Cappelen Damm tidligere, og forlaget planlegger foreløpig ikke å utgi verken den eller nye utgivelser av de andre bøkene i forbindelse med tv-serieplanene.

–Vi kommer ikke til å legge opp til det, men man skal aldri si aldri. Markedet endrer seg i denne bransjen, og blir det en etterspørsel i forbindelse med tv-serien vurderer vi selvsagt den boken og nye opplag av de andre, sier Christensen.

 

Fant gammelt manuskript

Tidligere i år ble det kjent at enken etter den populære barnebokforfatteren har funnet flere upubliserte manuskripter i deres hjem. Det første, What Pet Should I Get, utgis på engelsk i slutten av juli i år. Det er også planlagt ytterligere en utgivelse.

 

Her kan du lese hele pressemeldingen fra Netflix på rim:

We’d love to share some happy news
based on the rhymes of Dr. Seuss.
Green Eggs and Ham will become a show
and you’re among the first to know.

In this richly animated production,
a 13-episode introduction,
standoffish inventor (Guy, by name)
and Sam-I-Am of worldwide fame,
embark on a cross-country trip
that tests the limits of their friendship.
As they learn to try new things,
they find out what adventure brings.
Of course they also get to eat
that famous green and tasty treat!

Cindy Holland, VP of Original Content for Netflix
threw her quote into the mix:
«We think this will be a hit
Green Eggs and Ham is a perfect fit
for our growing slate of amazing stories
available exclusively in all Netflix territories.
You can stream it on a phone.
You can stream it on your own.
You can stream it on TV.
You can stream it globally.