Klart for fjerde Millennium

Se traileren til den fjerde Millenium-filmen her.

Traileren til filmatiseringen av den fjerde boken i Millennium-serien ble nylig sluppet. Filmen er basert på boken Det som ikke dreper oss av David Lagrecrantz (Gyldendal), og får den engelske tittelen The Girl in the Spider’s Web.

Boken er den første i serien som ikke er skrevet av Stieg Larsson, som døde av hjerteinfarkt i 2004. Boken ble utgitt i 2015, til en enorm medieinteresse. Hittil er den solgt til 47 land, og i seks millioner eksemplarer. Høsten i fjor kom den femte boken i serien, Mannen som jaget sin egen skygge, igjen med Lagercrantz som forfatter.

Ny rollebestning

The Girl in the Spider’s Web følger hackeren Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist, som blir dratt inn i et farlig spill, med spioner, cyber-kriminelle og korrupte statsansatte.

Rollebestningen er annerledes enn de tre tidligere amerikanske filmatiseringene av Millennium-serien. Claire Foy tar over rollen som Lisbeth Salander, tidligere spilt av Rooney Mara. Foy er for norske seere kanskje mest kjent i rollen som unge dronning Elisabeth i Netflix-serien The Crown, vist på NRK høsten 2017. Rollen som Blomkvist blir i den nye installasjonen spilt av den svenske skuespilleren Sverrir Gudnason, som tidligere har spilt i Wallander og Badehotellet.

Filmen er premièreklar i Sverige 26. oktober, mens i USA kommer ikke filmen på kino før  9. november.

Se traileren her:

 

(Foto: IMDB)