Klart for boksalg

17 forlag. Over 1200 titler. I dag braker det løs med Forlagenes store boksalg.

– Folk handler virkelig svære stabler med bøker, så vi som fyller på må være forberedt på å bære tungt, sier Pål Sandbæk, markedssjef i Dreyer forlag – et av 17 forlag bak «Forlagenes store boksalg».

Tre dager til ende, fra og med i dag til og med torsdag, er det mulig å gjøre et bokkupp. For femte året på rad blir boksalget arrangert i Filmens Hus i Oslo, hvor hele andre etasje er satt av til salget. Tidligere var salget i bakgården til Pax og Spartacus i Huitfeldts gate 15.

–  I fjor solgte vi over 1200 forskjellige titler. Det blir nok omtrent like mange i år, forteller Sandbæk.

Blant de over tusen titlene kan du finne gode tilbud fra store norske og utenlandske forfatternavn som Marguerite Duras, Ragnar Hovland, Monica Isakstuen, Haruki Murakami, Svetlana Aleksijevitsj, Nina Lykke, Kristopher Schau, Maria Parr, Umberto Eco, J.R.R. Tolkien og mange, mange flere.

 

Rekordmange forlag

Boksalget åpner dørene hver dag klokken 11, og stenger dem ikke før klokken 21.

– Vi forventer mellom 1500 og 2000 besøkende. Ifølge kundetelleren på kassene var det 1747 kunder i fjor, men noen kommer riktignok flere ganger, sier Sandbæk.

Men det er en vesensforskjell på årets boksalg fra i fjor:

– I år har vi fått med tre nye forlag: Tiden, Pelikanen og Heinesen.

Det bidrar også til at det blir rekordmange deltagende forlag i år. På boksalget kan man finne bøker fra følgende forlag: Pax, Oktober, Press, Samlaget, Spartacus, Dreyer, Flamme, Tiden, Kontur, Humanist, Manifest, Omnipax, Pelikanen, Arneberg, Pegasus, SolumBokvennen og Heinesen.