Klart for barnlige gleder

–Jeg vil veldig gjerne synliggjøre debutantene, sier Victoria Jelsø Spanthus. Hun blir ansvarlig for BOK365s faste barnebok-torsdag.

Hver eneste torsdag vil du kunne glede deg over barnebok-stoff på BOK365: møter med forfattere og illustratører, boknyheter og topplister.

Ansvarlig for det hele er Victoria Jelsø Spanthus, som fremdeles er så ung at det sannelig ikke er mange tellerskrittene siden hun selv lukket sin siste barne- og ungdomsbok – med Harry Potter og Twilight-bøkene som tekstfølge på ungdomsskolen.

 

Blant isbjørner og leseløver

Men det begynte med Mummi and daddy:

–Jeg vokste opp med Mummitrollet og eventyr. Mummitrollet ble mye lest. Noen ganger leste mamma Katitzi-bøkene, og Isbjørnen Lars, men pappas historier var mine favoritter.  Pappa diktet opp nye historier på sengekanten hver kveld, og jeg fikk være med inn i hans fantasiverden. Der var det veldig mange spennende historier!

Da jeg begynte å velge bøker selv, ble det mye fra LeseLøve-serien. En av bøkene som gjorde mest inntrykk på meg da jeg ble enda et hakk eldre var Anna@verden.com av Anne Ch. Østby. Det var noe med hvordan verden ble skildret gjennom Anna sine øyne, som fascinerte meg. Og jeg elsket Phenomena-bøkene!

 

Frem med debutantene

På ungdomsskolen ble det Potter og Twilight:

–Jeg elsker Harry Potter den dag i dag. Twilight, derimot …

–Hvilke ambisjoner har du for torsdagsstoffet?

–Jeg vil veldig gjerne synliggjøre debutantene! Barnebok-forfattere fort kan bli litt «glemt» blant all voksen-skjønnlitteratur og krim. Så jeg synes det er viktig å få dem frem i lyset, og jeg vil tro at spalten er et fint sted å gjøre det på!

Hvis du har gode barne- og ungdomsboktips, kan du kontakte Victoria på victoria@bok365.no.