Kiwi-suksess i sjette opplag

New Zealand og historie fascinerer leseglade nordmenn. I hele vår har Den lange, hvite skyens land av Sarah Lark herjet på toppen av norske bestselgerlister. 25 000 bøker er solgt og et sjette opplag er nå sendt i trykken.

 

Den fargerike familiesagaen er starten på en trilogi fra kolonitiden i New Zealand. Trilogien følger britiske Helen og Gwyneiras reise til den andre siden av verden på midten av 1800-tallet, på søken etter eventyr, lykke og kjærlighet. Andre bok, Maorienes sang, kommer ut i september.

Sarah Lark har gjort stor internasjonal suksess med sine landskapsromaner. Hun har solgt over 3 millioner av Den lange hvite skyens land verden over. Den tyske forfatteren har selv vært guide  i New Zealand og driver nå hestefarm i Spania.

Den lange hvite skyens land ble utsolgt før lansering da den kom ut på norsk høsten 2013, og siden har suksessen fortsatt. Sarah Lark har skrevet doktoravhandling om kvinners dagdrømmer og vet således mye om hvilke verdener leserne liker å drømme seg bort i. Andre bok i trilogien, Maorienes sang, kommer ut 22. september. Der fortsetter sagaen om utbyggerne på New Zealand, to generasjoner etter Gwyneira og Helen ankom landet.