– Får svakere journalistikk

Avisenes kutt gjør at vi får svakere journalistikk, sier William Nygaard til Klassekampen. Over tusen ansatte kan måtte gå fra norske mediehus i år.

Så mange som 1048 ansatte kan måtte gå fra norske mediehus i år, blant dem mange journalister. Det er en stor andel av staben i norske aviser: Til sammenlikning er det rundt 9000 organiserte journalister i Norge, skriver avisen.

– Det er klart at disse kuttene rammer pressefloraen, ytringsfriheten og det vi frykter mest av alt: At kvaliteten i profesjonell presseytring svekkes og at journalistikken blir mer overflatisk, fragmentarisk og rettet mot det tabloide, sier William Nygaard, styreleder i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN til Klassekampen. Inntektene fra papiraviser og annonsesalg svikter, og nå gjennomfører alle de store mediehusene omfattende kutt. Situasjonen blir omtalt som en historisk mediekrise. – Det er skumle tall. Det vi kan frykte, er at vi får en medieflora som folk ikke orker å forholde seg til fordi den er så overflatisk.