Kan det være Lahlum?

Mange forsøker å sirkle inn Lenin og McCarthy i Krimfestivalen og BOK365s lille konkurranse. Jørn Lier Horst, Karin Fossum og Hans Olav Lahlum er blant tipsene.

To kjente, norske forfattere har slått seg sammen under dekknavnene Lenin & McCarthy og forsøker seg i den splitter nye sjangeren thrillerlyrikk. Hvis du gjetter hvem de to er innen kl. 18 i kveld, er det flotte bokpakker å vinne.

Flere av våre lesere har tatt utfordringen fra Krimfestivalen og BOK365 for å gjette hvem som skjuler seg bak psevdonymene. Så langt har ingen klart det riktige paret.

 

Riverton-vinner

Blant de heteste tipsene så langt finner vi Jørn Lier Horst og Karin Fossum, Tom Stalsberg og Lars Saabye Christensen, Knut Nærum og Hans Olav Lahlum. Er noen av disse riktige?

En av disse forfatterne er riktige, men den andre er ikke nevnt i de tipsene jeg så langt har sett. Så her må det jobbes videre, sier festival-general Knut Gørvell.

I enhver krimgåte får jo leserne flere ledetråder mot slutten. Har du noen flere hint å gi leserne?

Den forfatteren som ikke er tippet ennå har fått Rivertonprisen, men man tenker ikke på ham som krimforfatter.

 

På Krimfestivalen

Lenin & McCarthys thrillerlyrikksamling Postkort fra kirkegården gis ut av Cappelen Damm til Krimfestivalen. To norske forfattere har gått sammen om å fornye diktsjangeren ved å lansere Postkort fra kirkegården, som vil blir solgt i Krimfestivalens bokhandlere fra og med i dag, for en snau femtilapp.

Torsdag 5. mars kommer de to forfatterne på Krimfestivalen og skal lese fra samlingen under arrangementet «Døden går til scenen og Blodbad» kl. 20.00 på Centralteatret.

 

Postkort fra kirkegården

 

Jeg vet svaret!

Rett skal være rett: Et slags riktig, men likevel akk så feil, svar har vi fått fra journalist-ringrev Leif Gjerstad via hans humoristiske spark på LeffesLab: «For deg som ikke orker å lese thrillerlyrikk bare for å prøve å avsløre identiteten til de to forfatterne, kan LeffesLab allerede her og nå fortelle at Lenin & McCarthy er pseudonymer for Tom Gutierrez og Rob Martinez. To herrer som til daglig hører hjemme i New Mexico og, rett som det er, opptrer som coverband, med mye Beatles på repertoaret.»

Men det er altså feil Lenin & McCarthy, så vi trenger fortsatt din hjelp.

 

Tipp og vinn

Hvis du vil være med og gjette: Send en e-post med dine svar til konkurranse@bok365.no innen kl. 18 i dag. Vi avslører svar og vinnere i morgen. Den første med riktig forfatterpar får en krimbokpakke til en verdi av 2000 kr. Alle som svarer innen fristen riktig eller galt er med i trekningen av en krimbokpakke til 1000 kr.

 

Her er ytterligere en smakebit fra Postkort fra kirkegården:

 

Senke skuldrene

 

Hvis man fjerner seg fra åstedet

bør man i hvert fall ikke ha piss på skoene

når man kommer tilbake

tenker han

og stirrer ut i natten

hodet bakover

Metallkledningen på gassledningen

glitrer i måneskinnet

en sølvaktig stripe som blir borte mellom trærne

en diffus labyrint av eikestammer

og betongpilarer

kilometer etter kilometer

over det raslende løvdekket

lysende østover

vestover

de der oppe som hører hva han tenker

vugger på hodene

brått avbrutt

av den varme urinen

som vokser seg til en dampende bue

I noen sekunder kunne senke skuldrene

Komme tilbake

 

 

(Foto: Cappelen Damm)