John Tørres Thuv ny Gyldendal-topp

Gyldendal-sjef John Tørres Thuv.

–En stor ære, sier ARK-sjef John Tørres Thuv, som nå blir ny konsernsjef i Gyldendal ASA.

Styret i Gyldendal har ansatt John Tørres Thuv som ny konsernsjef i Gyldendal ASA. Han overtar stillingen etter Geir Mork som går av som konsernsjef ved årsskiftet etter vel 20 år.

John Tørres Thuv (44) er i dag administrerende direktør for ARK Bokhandel AS. John Tørres er født og oppvokst i Bodø. Han har deltatt i utviklingen av ARK-kjeden siden etableringen i 2001 og har siden 2008 ledet ARK og vært medlem i Gyldendals konsernledelse.

 

– En stor ære

–Det er en stor ære å bli bedt om å lede Gyldendal ASA. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med Gyldendal og hele organisasjonen. Det er et selskap med mye kompetanse og lidenskap, sier John Tørre Thuv. –Konsernet har utviklet ledende posisjoner i alle bransjens delmarkeder og har gjennom en betydelig digital satsning de siste årene lagt grunnlaget for offensivt å møte endringene som treffer bransjen. Gyldendal er et stort og viktig selskap innen kunnskaps- og litteraturformidlingen, som jeg mener er en av de mest spennende bransjene i Norge. Jeg gleder meg stort til å være med på å utvikle Gyldendal videre.

 

«Energi og entusiasme»

–John Tørres Thuv har med stor energi og entusiasme ledet ARK siden 2008. Hans sterke lederegenskaper, analytiske evner og betydelige innsikt i hele bokbransjen, vil være av stor verdi for Gyldendal-konsernets utvikling i årene fremover, sier styreleder Erik Must.

–Jeg er svært tilfreds med at styret i Gyldendal de siste 6 måneder har hatt en grundig prosess for å finne ny konsernsjef. Det er særlig lagt vekt på fortsatt å gi Gyldendals kulturelle, humane og økonomiske kapital gode muligheter til å kunne spille sammen. John Tørres Thuv har gjennom sitt arbeid i Gyldendals konsernledelse og sin ledelse av ARK Bokhandel vist at han har særlige forutsetninger for å kunne ta denne oppgaven», sier Must.

Styrets rekrutteringsutvalg har bestått av Trine Must (leder), Ingar Sletten Kolloen og Stig Eide Sivertsen.

Gyldendal ASA er største aktør i norsk bokbransje med en omsetning på 2 milliarder kroner i 2014.

 

58 nobelprisvinnere

Forlagshuset Gyldendal Norsk Forlag (GNF) har med sine forfattere en sterk posisjon innen norsk og oversatt litteratur. Opp gjennom årene har GNF utgitt 58 nobelprisvinnere i litteratur. Blant dem har 13 forfattere mottatt prisen etter 1990. I dag utgir GNF et bredt spekter av sakprosa og skjønnlitteratur på forlaget Gyldendal Litteratur og imprintene Kolon og Tiden. Med profesjonsforlagene Gyldendal Akademisk, Gyldendal Undervisning og Gyldendal Rettsdata, har GNF utviklet et betydelig miljø for publisering av innhold og digitale tjenester.
ARK Bokhandel har på 15 år blitt utviklet til Norges ledende bokhandelkjede. Med 111 butikker over hele landet og en sterk nettposisjon solgte ARK i fjor 86 000 ulike titler og hadde 23 millioner kundebesøk. Antallet kundemøter er i sterk vekst. I oppbyggingen av ARK-kjeden har kundeorientering, sterk bedriftskultur og innovasjon vært ledestjerner.

 

Har jobbet tett med Mork

Geir Mork (59) går ved årsskiftet av som konsernsjef etter vel 20 år. I hans tid som sjef har Gyldendal utviklet seg fra å være et forlagshus til å bli et bokkonsern med ledende posisjoner i alle delene av bokbransjen.

–Jeg er glad for styrets valg av John Tørres Thuv som ny konsernsjef, sier Geir Mork. –John Tørres har arbeidet hos oss siden han ble kjededirektør i ARK i 2001, og jeg har arbeidet særlig tett med John Tørres siden han ble medlem av konsernledelsen i 2008. Med sitt gode strategiske blikk, og sine sjeldne evner til å organisere og kommunisere, er John Tørres en prima lagbygger. Han har alle forutsetninger for sammen med 1000 gode kolleger, Gyldendals forfattere og tallrike kunder, å videreutvikle posisjonene som er skapt. Gyldendal har nå godt momentum i en tid preget av hurtige og spennende endringer kulturelt og teknologisk.
Saken oppdateres.