– Jeg prøver å overraske kundene mine

Astri ved Leselysthuset i Rognan (Foto: Priat)

DISSE ANBEFALER JEG: Etter denne sommeren anbefaler Astri ved Leselysthuset i Rognan gjerne bøker om natur og miljø.

Midt i Rognan sentrum ligger Leselysthuset. Her anbefaler Astri et bredt spekter bøker – men av høstens bøker velger hun selv helst historiske romaner.

Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Bokhøsten er godt i gang og det er mange superbra titler å velge mellom. Jeg vil gjerne prøve å overraske kundene mine litt. Men kan vel ikke unngå Karin Fossums Farvel, Farah Diba og Pascal Engmans X på krimfronten eller Thomas Korsgaard sine 2 bøker om Tue, Hvis det skulle komme et menneske og En dag vil vi le av det.

– Blant barnebøkene er Maria Parrs Oskar og eg lett å anbefale. Mange kjenner Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal, historiene er spennende og gjenkjennelige og språket er deilig å lese.

– Når det gjelder sakprosa: Etter denne sommeren – med hetebølger og klimakrise kan jeg ikke unngå å anbefale Martin Eggens Uten fugler blir ikke livet det samme og Andreas Liebe Delsetts Leve havet.

Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Det er vanskelig å velge – men jeg finner gjerne mine favoritter i historiske romaner – og Lungeflyteprøven av Tore Renberg – og selvfølgelig også Vigdis Hjorths Gjentakelsen.

Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Tankevekkende og godt skrevet: Inga Strümkes Maskiner som tenker.