– Jeg er litt sein til festen

ANBEFALER RENBERG: Butikksjef ved ARK Vinderen, Sara Iselin. (Foto: Privat)

DISSE ANBEFALER JEG: Sara Iselin har nylig plukket opp Tore Renbergs forfatterskap. "Tollak til Ingeborg" er blant bøkene hun gjerne anbefaler til kundene sine.

Butikksjefen ved ARK Vinderen, Sara Iselin, anbefaler kundene sine skotske bestselgere, amerikanske røverhistorier og nylig oppdagede forfatterskap.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg leste Unge Mungo av Douglas Stuart i sommerferien og den satte dype spor, så den anbefaler jeg sterkt! Jeg har også lest mange gode dokumentarer i det siste som treffer bredt, blant annet Sølvskonnerten av Dag Hunstad som er en røverhistorie fra virkeligheten om skipet «Plattsburg» som i 1816 skulle fra USA til Tyrkia med opium, men etter et mytteri endte den opp i Mandal! Kjempespennende!

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Det blir en utrolig flott bokhøst, så det er vanskelig å svare på! Jeg gleder meg veldig til å lese Jan Grues nyeste bok Prøve og feile som også er avslutningen på en utrolig sterk trilogi. Maja Lundes avslutning på klimakvartetten,  Drømmen om et tre er også en bok jeg gleder meg veldig til å lese!

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg er litt sein til festen, men i år har jeg begynt på forfatterskapet til Tore Renberg, og jeg må si at Tollak til Ingeborg er noe av det fineste, vondeste og mest poetiske jeg har lest i år. Den anbefales!