Jæger sikter høyt

–Jeg har opplevd et eventyr etter at jeg byttet forlag, sier Jørgen Jæger. Nå har han signert avtale om fem nye krimromaner.

Det hører til sjeldenhetene at en såpass voksen norsk forfatter signerer en så langsiktig kontrakt: Jørgen Jæger har nå inngått en langtidskontrakt med Juritzen-forlagene om fem nye krimromaner.

–Jørgen Jæger er i ferd med å bli en av de store norske krimforfatterne. I fjor solgte han samlet 58.000 bøker, sier forlagssjef Arve Juritzen. Til høsten kommer hans åttende bok om lensmann Ole Vik.

 

–Flott å bli satset på

–Jeg har opplevd et eventyr etter at jeg byttet forlag. Salget av bøkene mine er over åttedoblet og for første gang jeg leve av forfatterinntektene mine, sier bergenseren Jørgen Jæger. –Den nye kontrakten gir meg muligheten til langsiktig arbeid med nye romaner. Det føles utrolig flott å bli satset på i så voksen alder.

 

Jæger og hund Foto Werner Juvik

JÆGER OG HUND: Landet storkontrakt.

 

Også hans forlegger Arve Juritzen er, naturlig nok, glad for å ha signert en såpass omfattende kontrakt:

–Det gir viktig forutsigbarhet både for forlag, forfatter og lesere. Vi har langsiktige kontrakter med flere av våre forfattere. Det gjør at vi kan investere mer i det enkelte forfatterskap og at vi over tid skaper en verdifull backlist. Vi ser også at vi jobber bedre og lykkes bedre med forfattere vi kjenner godt.

 

–Vil være heltidsforfattere

Må man hoste opp et stort forskudd for fem bøker nå til dags?

–Jeg opplever norske forfattere som edruelige når det gjelder forskudd. Alle vi jobber med er mest opptatt av en trygg og jevn inntekt over flere år slik at de kan være heltidsforfattere, sier Juritzen.

 

Juritzen B

FORNØYD FORLEGGER: Arve Juritzen.

 

Hva er Jørgen Jægers fremste kvaliteter?

–Jægers kombinasjon av det store, spektakulære, spennende og skremmende kombinert med det koselige, lille, intime småbylivet skaper et helt spesielt univers og karakterer som gjør at leserne vil ha mer. Bokhandlere forteller ofte om lesere som kommer tilbake og kjøper hele backlisten etter å ha lest en bok.

 

 

Foto Jæger: Werner Juvik / Juritzen-forlagene