Innspillingen er i gang!

HØR HER A-CASTEN: Mohammed Ahmed (Mahmoud), Ali (Liza Haider), Kaveh Tehrani (regissør) og Asim Chaudhry (Onkel Ji). (Foto: Viaplay)

– "Hør her´a!" skal bli et moderne, rikt og fornøyelig portrett av en herlig familie fra Oslo øst, sier regissør Kaveh Tehrani.

– Jeg kjenner meg igjen i det å ikke passe inn i Norge i dag. Jeg vil lage en film for alle som kjenner på det. En film som vil engasjere både de med og uten pakistanske røtter. Hør her´a! skal bli et moderne, rikt og fornøyelig portrett av en herlig familie fra Oslo øst, sier Kaveh Tehrani.

Strømmetjenesten Viaplay fortsetter satsingen på norsk film og samarbeider med produksjonsselskapet Motlys og filmdistributøren Arthaus om å filmatisere én av de største boksuksessene fra 2020, Hør her’a! (Cappelen Damm). Kaveh Tehrani debuterer som spillefilmregissør, og forventet premiere er høsten 2023.

– En komedie med stort hjerte

– Hør her’a! skal bli en komedie med et stort hjerte. Vi skal både le med og litt av karakterene våre og føle sterkt med dem, før vi ler sammen igjen. Vår film skal løfte alle som ser filmen opp og frem. Filmen skal få lov til å være både frekk og sint, avvæpnende og raus, full av varme og kjærlighet, lover Tehrani.

HOVEDROLLEINNEHAVEREN: Regissør Kaveh Tehrani med «Mahmoud», som spilles av Mohammed Ahmed. (Foto: Viaplay)

Historien er basert på Gulraiz Sharifs kritikerroste bok med samme tittel, som blant annet ble belønnet med Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur. Boken er i tillegg solgt til flere land, og var Deichmans mest utlånte bok i 2021.

– En film for vår tid

Produsent i Motlys, Yngve Sæther, spår at filmen kan bli en av de store norske kinosuksessene til høsten neste år.

– Hør her’a! har allerede truffet veldig mange hjerter som bok, og vi ser fram til en film som kommer til å begeistre et stort og mangfoldig publikum. Dette er en film for vår tid. Underholdene, inkluderende, varm og frekk, sier Sæther.

Dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck, er svært entusiastisk for Viaplays nyeste filmprosjekt:

– Vi er overbeviste om at Hør her’a! blir en publikumsfavoritt både i Norge og utlandet. Filmen skildrer en norsk-pakistansk familie, men relasjonene og følelsene er universelle. Det er karakterer man blir glad i, og mennesker med både gode og dårlige egenskaper.