Innsidehistorie fra høysikkerhetsfengsel

BOKAKTUELL: Tospannet Thomas Enger (bildet) og Jørn Lier Horst er klar med ny bok. (Foto: Magne Risnes)

Jørn Lier Horst og Thomas Enger er klare med ny roman.

Denne uka kommer Jørn Lier Horst og Thomas Enger med boka Arr, fjerde bok i serien om Alexander Blix og Emma Ramm. Serien har så langt solgt over 200 000 bøker i Norge. I tillegg har forleggere i 18 land kjøpt rettighetene. Lier Horst og Enger har akkurat kommet hjem fra bokarrangementer i Polen, og serien er også svært populær i land som Tyskland og Nederland, melder forlaget Bonnier.

– Det startet med seriemorderjakt i den første boka, så klassisk nordisk krimgåte i den andre og psykologisk thriller i den tredje. Nå prøver vi igjen noe nytt, der leseren får følge to parallelløp: Det ene på innsiden av fengselet, og det andre på utsiden, sier Jørn Lier Horst om handlingen i den nye krimromanen.

Seriens ene hovedperson er den tidligere politimannen Alexander Blix som, etter at han er dømt for drap, har havnet i et av landets høysikkerhetsfengsler.

– Han har mistet datteren sin og er dømt for drap, livet kan ikke bli så mye verre. Det er spennende å dytte karakterer inn i et hjørne og ikke helt vite hvordan de skal komme seg ut, supplerer Thomas Enger.

– Det å skrive en slags innsidehistorie fra et høysikkerhetsfengsel synes jeg var spennende, der politimannen er plassert i et miljø hvor han ikke hører hjemme, legger Lier Horst til.

I boka er journalisten Emma Ramm en av få på Blix sin besøksliste. Hun blir hans allierte når Blix prøver å koble tråder mellom fortid og nåtid, og mellom innsiden og utsiden av fengselsmurene. Sporene leder til en skogsbygd hvor flere av innbyggerne bærer på svært så mørke hemmeligheter, melder forlaget videre om krimromanen – som slippes i morgen.