–Ingen umiddelbare grep

–Det er en veldig spennende jobb. Vi har 100.000 medlemmer som fortsatt bryr seg om hva vi velger ut, sier påtroppende Bokklubben-redaktør Erlend Sørskaar.

Erlend Sørskaar går fra positiv til negativ opsjon. Men noen revolusjon blir det ikke i Nydalen.

–Nei, jeg har ingen tiltredelseserklæring, sier en lattermild Erlend Sørskaar, som akkurat har rukket å få med seg kaffekoppen inn kontordøra på morgenkvisten. –Det blir ingen store, umiddelbare grep. Nye Bøker har funnet et spor hvor vi og medlemmene går i takt.

 

Glad og ydmyk

Det ble i morges kjent at Sørskaar etterfølger i Marius Aronsen i hva mange beskriver som en av landets viktigste redaktørposter, med ansvaret for Bokklubben Nye Bøker.

–Jeg vet hva jeg går til, etter å ha jobbet rundt Marius i mange år, sier Sørskaar. –Det er en veldig spennende jobb. Vi har 100.000 medlemmer som fortsatt bryr seg veldig om hva vi velger ut. Det gjør at jeg både er ydmyk og samtidig gleder meg.

 

Leser mye

–Jeg leser mye. Mye manus, både krim og all mulig samtidslitteratur, sier Sørskaar. –Jeg har alltid lest mye norsk samtidslitteratur.

Selv om han har jobbet mye med ny litteratur også i Bokkilden, blir det en vesentlig endring i hans nye jobbvirkelighet:

–Jeg går fra positiv opsjon i Bokkilden til negativ opsjon i Bokklubben. Det gir et større ansvar i valgene du gjør.

 

(Foto: Bokklubben)