Volan ny direktør i Bokklubben

Ingeborg Volan (foto: Bokklubben)

Ingeborg Volan er ansatt som ny administrerende direktør i De norske Bokklubbene.

Volan har de siste åtte årene jobbet med digitalisering og forretningsutvikling i journalistikken. Hun kommer fra stillingen som redaktør for publisering og visuell journalistikk i Dagens Næringsliv.

– De norske Bokklubbene er en institusjon i norsk kulturliv. Jeg vokste opp som medlem i Bokklubben Barn og frydet meg hver gang det kom ny bok. Det er en ære å få lov til å lede Bokklubbens neste kapittel og skape den samme lesegleden for nye generasjoner medlemmer, sier Volan.

En for fristende mulighet

Volan har tidligere blant annet arbeidet for blant andre NRK og Adresseavisen samt kommunikasjonsbyråer som Gambit Hill & Knowlton og Isobar. Hun har hatt flere verv i Norsk Redaktørforening og ledet bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association.

– Det er få ting som kunne fått meg til å forlate journalistikken generelt og Dagens Næringsliv spesielt. De siste årene har vi i DN og NHST jobbet knallhardt og sammen fått abonnement på kvalitetsjournalistikk til å bli en bærekraftig forretningsmodell. Det blir vemodig å forlate det fantastiske teamet jeg har fått være en del av. Men Bokklubben ble rett og slett en for fristende mulighet til å la gå fra seg, sier den påtroppende direktøren.

Seksti år lang historie

– Vi er svært glade for å få med oss Ingeborg Volan på laget. Bokklubben har en seksti år lang historie som litteraturformidler i Norge. Volan har kombinasjonen av redaksjonell erfaring, digital kompetanse og de personlige egenskapene som skal til for å ta Bokklubben inn i en ny tid, sier styreleder Mads Nygaard.

Volan tiltrer 1. november. Hun overtar formelt som administrerende direktør 1. februar 2022 etter Kari Møller, som går av med pensjon 31. januar 2022.