Hva gleder musikere?

Nå lanseres en ny bok kalt «Musikerne, bransjen og samfunnet», der forskere har tatt for seg hva som kjennetegner det mangfoldige musikeryrket.

I 12 kapitler retter boken oppmerksomheten mot musikernes konkrete arbeidsoppgaver og arbeidshverdag. Den beskriver også endringer og tendenser som er viktige for hvordan musikere kan, vil og får utfolde seg, heter det fra Cappelen Damm som gir ut «Musikerne, bransjen og samfunnet».
– Musikerne er den største gruppen av kunstnere i Norge, og denne boken handler om hva som kjennetegner det mangfoldige musikeryrket. Musikere arbeider på mange ulike arenaer, inntar et bredt spekter av yrkesroller og uttrykker seg i mange forskjellige sjangre. Men hvordan arter yrkestilværelsen for musikerne seg? Hvordan jobber de? Hva gleder de seg over, og hva strever de med? spør bokens redaktørtrio innledningsvis.
De tre er Sigrid Røyseng, som er professor ved Norges musikkhøgskole, Heidi Stavrum, førsteamanuensis ved Universitetet i Sørøst-Norge og John Vinge, førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. De har med seg tolv av landets fremste forskere innen kultursosiologi, musikkpedagogikk, kulturpolitikk og musikkbransjestudier, som står for hvert sitt kapittel.