Humor i hverdagen

Luke 18: Hun kan stå overfor et internasjonalt gjennombrudd med sin nyeste roman, hvor hun skriver humoristisk om en hverdag mange kan kjenne seg igjen i.

Janne Drangsholt har en doktorgrad i litteratur, som hun tok på forfatterskapet til Ted Hughes, og hun arbeider som litteraturforsker innen feltet britisk litteratur ved universitetet i Stavanger. Drangsholt debuterte med romanen Humlefangeren i 2011, hvor hun tok for seg terror. Denne høsten kom hennes andre roman: Ingrid Winters makeløse mismot.

Ingrid Winters makeløse mismot er en humoristisk roman om Ingrid Winter som har en kaotisk hverdag. Hun får ikke solgt det gamle huset sitt og strever med å få hverdagen til å gå opp. Så blir hun sendt på jobbreise til Russland. Skuespiller Henriette Steenstrup har alt kjøpt filmrettighetene til boken, og tidligere denne måneden ble det kjent at Amazon har kjøpt verdensrettighetene til romanen.

Les mer her: Ut til hele verden


Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Unnskyld av Ida Hegazi Høyer. Jeg hadde mareritt hver natt mens jeg leste den og nå føles det nesten som den flyter rundt i blodårene mine. Jeg vil også nevne Bad Monkeys av Matt Ruff, som er den boken jeg har lest på kortest tid i år. Jeg klarte ikke å legge den fra meg, og leste den mens jeg gikk og vasket opp og sånn, Det er sjelden.


Hva har du planer om å lese i julen?

Ida Hegazi Høyers siste bok Fortellingen om øde, som har ligget på nattbordet gjennom hele høsten. Jeg skal også lese Linn Ullmanns De urolige, Susan Macdonalds H is for Hawk og Jonathan Bates nye biografi om Ted Hughes.


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Det er lett!

Norsk sokkel av Heidi Linde.

Redd barna av Tiril Broch Aakre.

Mi briljante venninne av Elena Ferrante
(Hovedfoto: Ingvild Jørve)