Hoem mest populær til Mammut

Edvard Hoems «Liv andre har levd» er den mest forhåndsbestilte romanen på Mammutsalget. Se de andre populære bøkene her.

I disse dager jobbet bokhandlere over hele landet på spreng for å klargjøre butikkene til Mammutsalget. Allerede tirsdag 5. mars går startskuddet for salget, og som tidligere år er utvalget bredt, med både bestselgere og mer ukjente bøker på salgsbordene.

Men allerede nå kan vi få en indikasjon på hvilke bøker nordmenn flest ønsker å sikre seg løpet av den ti dager lange salgsperioden. Bokhandlerforeningen melder at det er barnebøkene som er mest populære på årets Mammutsalg, hvor 4 av 5 titler på topplista av innkjøpte bøker er barnebøker.

Her er Mammutfavorittene

De mest populære bøkene på forhåndssalget er:

  1. Amuletten 1, Steinvokteren av Kazu Kibuishi – barnebok
  2. Herman Hule 1, Dinosaurdalen av Kyle Mewburn – barnebok
  3. Selfies av Jussi Adler-Olsen – krim
  4. Operasjon Mørkemann av Jørn Lier Horst – barnebok
  5. Operasjon Plastpose av Jørn Lier Horst – barnebok

Den mest forhåndsbestilte sakprosaboka er en KlompeLOMPE: strikk året rundt av Hanne A. Hjelmås og Torunn Steinsland, mens den mest forhåndsbestilte romanen er Liv andre har levd av Edvard Hoem.

Populært mangfold

– Det tradisjonelle Mammutsalget er en viktig begivenhet i norske bokhandler. Salget gir lesere over hele landet muligheten til å finne et bredt utvalg av titler i alle sjangre til en rimelig pris. Her er jeg sikker på at alle vil finne noe som faller i smak, sier Kristenn Einarsson i Forleggerforeningen.

Og det skal vanskelig gjøres å ikke finne en bok du liker blant de i år 1000 titlene som befinner seg på salgsbordene. Bøkene kommer fra hele 70 forlag, og i år finnes det i tillegg også 270 e-boktitler og lydbøker på salget.

Mammutsalget er et samarbeid mellom Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen, og varer fra 5. til 16. mars. Salget finner sted i 450 bokhandlere over hele Norge, og i år er det dessuten 134 år siden salget ble arrangert for første gang.