Blø for tronen

Kit Harington som Jon Snow og Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. (Foto: Helen Sloan/HBO)

HBO Nordic og Røde Kors inviterer Game of Thrones-fansen til å Blø For Tronen.

– I opptakten til finalesesongen av Game of Thrones ønsker vi å engasjere en hær av hengivne fans for å kunne bidra til en positiv endring og øke antallet blodgivere, sier Isabell Goren, presseansvarlig i HBO Nordic.

HBO Nordic i samarbeid med Røde Kors lanserer initiativet «Blø For Tronen», en del av den globale kampanjen «For The Throne». I løpet av syv sesonger har karakterene i Game of Thrones vært villige til å ofre alt i kampen om jerntronen. Finalesesongen nærmer seg med stormskritt, og i den anledning stiller HBO Nordic et spørsmål til fansen: «hva ville du gjort for tronen?».

– Ved å alliere oss med Røde Kors, håper vi å dra nytte av motet og kampånden til blodfans som er villige til å gå så langt som å blø for tronen, sier Goren.

Hva ville du gjort for tronen?

– Uansett hvem du heier på i kampen om jerntronen, kan du som blodgiver bidra til å redde liv, sier Elizabeth Salas Andreassen i Røde Kors Blodprogram.

Det er under to prosent av Norges befolkning som gir blod, og nå ønsker HBO Nordic å engasjere flere nordmenn til å registrere seg som potensielle donorer. Norge trenger minst 30.000 nye blodgivere dersom blodberedskapen skal sikres.

– Blodgivere bidrar til at livsviktig behandling kan gis til mennesker med alvorlig sykdom og skade. Blodgiverkorpset er ikke statisk og hvert år faller nesten 20 000 blodgivere fra. Disse må erstattes, samtidig som vi må rekruttere flere for å styrke blodberedskapen, sier Andreassen.

12 forskjellige land

Nå inviterer HBO Nordic alle Game of Thrones-seere til å bevise at de er hengivne blodfans ved å registrere seg som blodgivere, en gest som er verdig en av verdens største serier.

«Game of Thrones’ kulturelle påvirkningskraft er unektelig, og med «Blø For Tronen» er målet å benytte denne påvirkningskraften til å øke antallet blodgivere i den virkelige verden.», skriver HBO Nordic om arrangementet.

Fans som er villige til å blø for tronen kan gå inn på GiBlod.no for å registrere seg som potensielle blodgivere. Donorkampanjen «Bleed For The Throne» avholdes i 12 forskjellige land, og i Norge inviterer HBO Nordic registrerte og potensielle blodgivere til et blodgiverarrangement hos Røde Kors 22. mars.

Game of Thrones sesong 8 har premiere på HBO Nordic mandag 15. april, 2019.