Fjernes fra «Verdens verste barn»

FÅR RASISME-KRITIKK: David Walliams (foto: Simon Emmett)

HarperCollins tar ut en av historiene i barneboka "World’s Worst Children" etter rasismekritikk. Aschehoug følger etter.

The Bookseller melder at barneboka World’s Worst Children (Verdens verste barn på norsk) av den britiske forfatter og programlederen David Walliams har fått rasismekritikk. Det er særlig historien om den kinesiske gutten Brian Wong som får kritikk.

En av kritikerne, podcastvert Georgie Ma, peker på hvordan Wongs trekk er stereotypiske. Gutten karakteriseres som intelligent og tegningene til Tony Ross viser Brian Wong med smale øyne og briller. Ma mener stereotypien er med på å normalisere rasistiske holdninger fra tidlig alder.

HarperCollins har besluttet å fjerne historien om Brian Wong og erstatte den med en ny karakter. Dette vil skje til neste opplag av boka i mars.

Forlagssjef for barne- og ungdomslitteratur ved Aschehoug, Sverre Henmo, sier at de også vil sørge for å erstatte historien.

– Det er fint at dette tas tak i. Den nevnte historien skal erstattes med en ny, og jeg regner med at vi får den til oversettelse så snart den er klar, sier Henmo.