Haugenbok + Komplett = sant

Før sommerferien kan leselystne nordmenn handle bøker på Komplett. Nå har netthandelen undertegnet en partneravtale med haugenbok.no.

– Når vi nå skal begynne å selge bøker, valgte vi haugenbok.no fordi de var tidlig ute på nett og passer perfekt for oss, sier direktør for Komplett Markedsplass, Anton Hagberg, til BOK365.

– Vi ligner kulturmessig på hverandre, og de begynte med netthandel allerede i 1996, samme år som vi ble etablert, sier han. – Dette er en stor og strategisk viktig avtale for oss. Mange nordmenn handler bøker på nett, og haugenbok.no passer som hånd i hanske med oss. De var først ute og de holder et høyt tempo på leveransene sine. Deres gode omdømme og ikke minst at de har mange fornøyde kunder, gjorde valget enkelt for oss. Vi er svært glade for at de nå blir partner på Markedsplassen vår, sier Hagberg.

Glad: Anton Hagberg. Foto: Morten Rakke

En prosess

Lederen for netthandel i V&B-eide haugenbok.no, Lars-Ove Hammer, sier til BOK365 at dette har vært en god prosess og at avtalen nå er et resultat av det.

– Nå skal vi bruke tid utover våren for å få ting på plass, slik at dette blir klart før sommeren, sier han.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Fordi Komplett er en voldsom trafikkdriver. Vi tror at det vil være positivt for oss å kunne tilby vårt bokutvalg der.

– Hva blir forskjellen i praksis?

– Dette blir et tillegg til vår eksisterende plattform. Haugenbok.no og Akademika vil fortsette som før, sier Hammer.

Tidlig på nett

Haugen Bok ble i 1929 startet av Jostein Haugen. Sønnen Harald Haugen tok etterhvert over og satset på 80-tallet stort på postordresalg av bokverk. Som den første bokhandelen i Norge, startet haugenbok.no i 1996 med salg av bøker på nett. Haugenbok eies av Vigmostad & Bjørke-konsernet.

Komplett Group er Nordens største netthandelsaktør med totalt 18 nettbutikker. Komplett Group hadde i 2017 en samlet omsetning på 8,5 milliarder norske kroner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord og konsernet har 750 ansatte.

Anton Hagberg sier til BOK365 at bøker er en del av Kompletts nye strategi for å etablere seg på flere felt. Fremover vil netthandelen også satse på for eksempel kjøkkenutstyr, elektriske artikler og klær, forteller han.