Harry Potter-stjerne starter bokklubb

Skuespiller og FN-ambassadør Emma Watson har startet feministisk bokklubb på Twitter. Kanskje får hun hjelp av J.K. Rowling.

Emma Watson var bare ni år gammel da hun fikk rollen som Hermine Grang i filmatiseringene av Harry Potter-bøkene, en rolle som gjorde henne til verdensstjerne. Watson har i flere intervjuer snakket om sin kjærlighet til bøker, og har ofte blitt avbildet med en bok i hånden. En egen fanside, Emma With Books har dedikert seg til skuespillerens leselyst. 

– I mitt arbeid for UN Women har jeg lest alle de bøkene og essayene om likestilling som jeg har kommet over, og det er så mye fantastisk stoff der ute. Morsomt, inspirerende, trist, tankevekkende og styrkende. Jeg har oppdaget så mye at det til tider har føltes som om hodet mitt skulle eksplodere. Jeg bestemte meg for å starte en feministisk bokklubb fordi jeg vil dele det jeg lærer og samtidig høre deres tanker, skriver Emma Watson i en pressemelding.

Emma Watson med den første boken som skal leses i hennes nye bokklubb.
Emma Watson med den første boken som skal leses i hennes nye bokklubb.

Inviterer til forfatterdeltakelse

Bokklubben har fått navnet Our Shared Bookshelf, og tanken er at man skal lese en bok i måneden. Den siste uken i den aktuelle måneden skal boken diskuteres. Watson har planer om å dra diskusjonene i gang selv, blant annet på siden hennes på Goodreads. Hun håper også at forfatterne vil delta i diskusjonene, og hun har lovet sine følgere på Twitter å spørre om J.K. Rowling vil gjøre en opptreden i bokklubben. Bokklubben er åpen for alle som ønsker å delta. Det eneste man trenger er internetttilgang og en twitterkonto.

Amerikansk feminisme

Den første boken som skal leses er memoaret til den amerikanske feministen Gloria Steinem: My Life on the Road. Boken kom ut for første gang i oktober i fjor, og har fått flott mottakelse i amerikansk presse.

Watson er ikke den eneste kjendiskvinnen som starter bokklubb. Den amerikanske talkshow-stjernen Oprah Winfrey har hatt stor suksess med sin bokklubb. Skuespiller Gwyneth Paltrow leder en egen kokebokklubb, Reese Witherspoon har bokklubb på Instagram og facebookgrunnlegger Mark Zuckerberg har egen bokklubb på facebook.

(Hovedfoto: Warner Brothers)